Puass dpt mandi kafan imam talkin, tugas akhir abg utk syg!

Tawau : Puass dpt mandi kafan imam talkin, tugas akhir abg utk syg! Sebak tulisan Nurhan Ayub dilaman facebooknya apabila mengimbas kembali permergian isteri tersayang Dayana Damsah yang baru dinikahi 10 hari lalu akibat kemal4ngan.

Alhamdulillah dapat memandikan, mengkafankan, menjadi imam solat, membaca talkin sbg penghormatan terakhir suami kepada isteri. Aku berasa cukup puas hati diberikan peluang ni.

Terima kasih semua yang membantu dan mendoakan. Hanya Allah shj mampu membalas jasa jasa dan doa doa kalian. Aku berdoa agar Allah mempermudahkan urusan dan merahmati kita semua.

Ujian Allah adalah indicator sayang kepada hambaNya. Dua kali aku ditimpa sebegini, sehingga aku rasa aku makin kuat. Pertama kali, arwah adik meninggal dunia dan ketika tu aku di melaka, sehari sebelum adik meninggal dunia barang peribadi, laptop dan berkaitan final year projek telah dirompak pecah masuk rumah.

puass-dpt-mandi-kafan-imam-talkin-tugas-akhir-abg-utk-syg

Kali kedua baru sahaja sampai dan berada di terengganu telah mendapat khabar isteri meninggal dunia walhal baru beberapa ketika isteri wsp.

Alhamdulillah. Sebelum tu mari kita ingat, bahawa mati tu benar. Setiap yg bernyawa pasti mati. Allah menciptakan hidup dan mati utk melihat apa amalan terbaik. Diciptakan manusia dan jin supaya beribadah tunduk kpdNya.

Selesai mengurus jenazah isteri semalam. Pagi ni datang menziarahi sekali lagi. Aku berasa puas hati kerana diberi peluang untuk memandikan, mengkafankan, menjadi imam solat jenazah dan membaca talkin. Seperti biasa juga yg aku lakukan dgn keluarga terdekat.

puass-dpt-mandi-kafan-imam-talkin-tugas-akhir-abg-utk-syg

Aku cuba sentiasa ingat perkataannya seperti, abg, syg bahagia sgt, bestnya bila sudah bernikah ni, tidak mahu lepas tangan abg, biarlah org tengok kita pegang tangan, dorg nampak juga tu inai sayang, (tengok wajah ku sambil sebut ya Allah suami ku(berkali-kali)), biarlah syg tengok muka abg, last suda syg tgk ni, syg betul betul cintakan abg, bersyukurnya ada suda imam ku(solat berjemaah dlm bilik) dll setiap hari gembira.

Dia bersyukur dapat suami boleh tolong dia basuh pinggan, baju, memasak dll. Sebenarnya aku membantu sekadar mampu, bukan memanjakannya. Sbb sudah terbiasa dididik oleh ibubapa ku sendiri.
Aku bersyukur kerana diberi peluang bersamanya. Ya tepat pilihanku untuk jadikan dia isteri ku.

puass-dpt-mandi-kafan-imam-talkin-tugas-akhir-abg-utk-syg

Terima kasih kepada ibu mentua dan bapa mentua, kakak kakak ipar dll kerana mendidik dia dengan baik. Walau kami berbeza kampus dahulu, sebenarnya kami dalam fikrah yg sama. Kami ditarbiyyah oleh PAS. Dengan tarbiyyah ni, menjadikan aku dan dia untuk menjadi lebih bertanggungjawab.

Dalam kejadian 4 hari lalu empat guru wanita Sekolah Kebangsaan Umas Umas, telah terlibat kem4langan di Kilometer 32, Jalan Tawau-Kalabakan, yang mana dua dari mereka meninggal dunia dan dua lagi p4rah. Al fatihah.

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo