Prmergian dtangisi, ” Kongsi status akhir detik 2 pgi diHospital Kajang ” (5Gmbr)

Kuala Lumpur : Jen4zah seorang anggota polis wanita Kajang yang meninggal semalam akibat ses4k n4fas selamat disemadikan hari ini.

Mengikut rakan rakan nya permergian Koperal Rozaimazura Che Yaacob satu kehilangan buat mereka yang disifatkan seorang insan yang sangat baik dan amat disenangi ramai.

Rata rata mereka merasai amat sedih dengan permergian arw4h secara mengejut tanpa sebarang tanda pergi tinggalkan suami dan anak anak, keluarga dan rakan rakan setugas.

Dalam pada itu laporan dari Polis Kajang kematian anggota polis Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kajang, awal pagi tadi, bukan berpunca daripada komplikasi akibat suntikan vaksin C0V1D19.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan, berkata dakwaan yang tersebar di Facebook dan aplikasi WhatsApp mengatakan anggota polis itu men1nggal dunia selepas mengambil suntikan dos kedua v4ksin, tidak benar.

Maklumat itu tidak betul, Sebaliknya, pihak kami masih lagi menunggu siasatan dan hasil keputusan bed4h siasat daripada Jabatan F0rensik Hospital Kajang.

Kita sedang menyiasat berita p4lsu yang tersebar itu dan menyarankan kepada semua pihak di luar sana supaya tidak membuat spekulasi yang tidak benar mengenai perkara itu sehingga boleh meresahkan orang ramai,katanya dalam kenyataan, hari ini.

Terdahulu, viral di media sosial berita kem4tian seorang anggota polis wanita berusia 42 tahun yang didakwa meninggal dunia selepas menerima suntikan dos kedua v4ksin C0V1D19.

Menerusi maklumat yang tersebar itu, m4ngsa dikenali sebagai Koperal Rozaimazura Che Yaacob, berasal dari Bachok, Kelantan dikatakan mengambil suntikan dos kedua v4ksin berkenaan, pada Rabu lalu.

Rozaimazura dikatakan mengalami ses4k n4fas dan dikejarkan ke Hospital Kajang, sebelum disahkan meninggal dunia pada jam 4.40 pagi tadi di Hospital Kajang semasa menerima rawatan. Al fatihah.