Prjalanan trakhir, ” istri ank mnunggu dia prgi selamanya otw balik kerja ” (5Gmbr)

Kuala Nerus : Seorang buruh yang dalam perjalanan pulang ke rumah daripada kerja m4ut selepas terlibat dalam kem4langan di Jalan Kuala Terengganu Kota Bahru berhampiran Pakoh Jaya di sini semalam.

Dalam kejadian pada pukul 7 malam itu, mangsa, Ahmad Tarmizi Yusof, 40, men1nggal dun1a akibat keceder4an p4rah pada kepala dan beberapa anggota b4dan.

Sumber berkata, sewaktu kejadian, Tarmizi dikatakan dalam perjalanan pulang ke rumah di Kampung Tayor, Sungai Tong, Setiu dari tempat kerjanya di Pulau Kambing, Kuala Terengganu.

Sebaik tiba di lokasi kejadian, kereta Proton Wira yang dipandu m4ngsa dikatakan tiba-tiba hilang kawalan mgkin terlelap lalu terbabas memasuki laluan bertent4ngan sebelum merempvh sebuah lori tanpa muatan.

Impak kemalangan itu menyebabkan m4ngsa tersep1t dalam tempat duduk pemandu keretanya yang telah remuk teruk, katanya di sini hari ini.

Sumber berkata, sepasukan bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Terengganu mengambil masa kira-kira 30 minit untuk mengeluarkan m4yat Tarmizi.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu, Asisten Komisioner Abdul Rahim Md. Din yang dihubungi mengesahkan kejadian. Al fatihah.