Prjalanan trakhir ayh dan ank,” Wan Aiskrim Pelangi sudah tiada ” (5Gmbr)

Padang Terap : Sebak dan pilu apa yang berlaku seorang lelaki yang dikenali dengan nama ” Wan Aiskrim Pelangi ” meninggal dunia bersama anak lelakinya bila mereka berdua terlibat kem4langan semalam.

BH melaporkan kem4langan yang menyebabkan tiga individu m4ut termasuk seorang kanak-kanak lelaki petang semalam di Kampung Padang Lanjut, di sini, dipercayai akibat mengelak haiwan melintas.

Ketua Polis Daerah Padang Terap, Deputi Superintendan Mulkiaman Manzar, berkata kemalangan dipercayai berlaku pada jam 4.15 petang semalam apabila kereta PROTON Wira dari arah Semeliang menuju ke Kuala Nerang itu cuba mengelak haiwan yang melintas secara tiba tiba di hadapan kenderaan itu.

Beliau berkata, kejadian itu menyebabkan motosikal yang datang dari arah bertentangan dipercayai terl4nggar bahagian tepi pintu hadapan sebelah kiri kereta berkenaan.

Akibat kem4langan itu, pemandu kereta berusia 37 tahun yang dikenali dengan nama wan dan anaknya berusia enam tahun men1nggal dunia di tempat kejadian.

Malah, penunggang motosikal yang berusia 20 tahun bernama syazwan juga meninggal dunia di tempat kejadian manakala pembonceng motosikal berusia 11 tahun p4rah dan sedang dirawat di Hospital Kuala Nerang, katanya dalam kenyataan semalam.

Sementara itu, Mulkiaman berkata, saksi kejadian itu gagal memastikan spesies haiwan melintas kerana tidak melihatnya deng4n jelas.

Tiga m4yat m4ngsa dihantar ke Jabatan Forensik Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) untuk dibedah siasat dan siasatan masih dilakukan mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Kem4langan itu juga menyebabkan kereta terbabit rosak teruk pada bahagian bumbung dan keempat empat pintu, manakala motosikal rosak teruk pada bahagian depan kenderaan serta patah kedua-dua cermin pandang belakang,katanya.

Semoga isteri arwah tabah kehilangan dua insan tersayang sekaligus yang maha esa lebih sayangkan mereka berdua,salam takziah juga kepada keluarga penunggang yamaha Y15ZR arwh Syazwan turut mninggal dunia dalam kemalangan tersebut.Al fatihah.