Polis tahan lelaki tular, ” Netizen simpati nsib keluarganya ada ank mcm tu ” (5Gmbr)

Petaling Jaya : Disebabkan sikap yang angkuh dan memntingkan diri sindiri secara terang mengaku dirinya antiv4ksin dia kini ditahan.

Semasa penahanannya malam tadi dia juga membuat siaran langsung dilaman sosi4lnya mededahk4n yang pihak berkuasa kerumahnya untuk men4han dirinya.

Apa yang paling sedih dilihat netizen ialah dia juga mendedahkan wajah orang kedua orang tuanya yang amat risau apa yang berlaku kepada dirinya dalam siaran lansung tersebut.

Ternyata kedua ibu ayahnya amat risau apa yang menimpa dirinya akibat sikap ego dirinya kata Netizen, sepatutnya dia memikirkan kedua orang tuanya sebelum membuat sesuatu yang dilarang dan boleh mengakibatkan penahanan dirinya oleh pihak berkuasa.

Semalam tular vi.deo seorang lelaki yang tidak memakai pelitup muka ketika berada di sebuah stesen minyak, di sini, dan mempertikai tugas polis serta mengeluarkan kata kesat sudah ditahan polis, malam ini.

Terdahulu vi.deo berdurasi 15.42 minit itu menunjukkan seorang lelaki yang singgah di stesen minyak untuk mengisi minyak kereta didatangi anggota polis selepas dia tidak memakai pelitup muka.

Malah vi.deo itu turut tular di media sosial selepas dia enggan memakai pelitup muka dan mendakwa dirinya ada membaca kajian yang menjelaskan memakai pelitup muka boleh dijangkiti bakteria.

Malah, dia turut dikenakan kompaun kerana ingkar arahan prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan kerajaan bagi mengekang penularan C0V1D19.

Namun ketika berada di dalam kereta lelaki terbabit yang masih merakam video itu turut mempertikaikan tugas polis dan mengeluarkan kata-kata kes4t.

Mungkin terlalu bijak dan terlampau celik undang-undang, seorang lelaki dengan biadap mempersoalkan tindakan anggota polis mengeluarkan kompaun ke atasnya kerana tidak memakai pelitup muka ketika mengisi petrol di sebuah stesen minyak.

Menerusi satu klip vi.deo yang tular di laman sosial ketika ini, lelaki tersebut dilihat seolah-olah cuba berdebat dalam usaha ‘membenarkan’ perbuatannya itu kepada polis ketika diminta untuk menyerahkan kad pengenalan kerana berdegil untuk tidak memakai pelitup muka.

Lelaki tersebut turut berkata di Denmark kajian telah menunjukkan pemakaian pelitup muka hanya menyusahkan dan membahayakan penggunanya.

Kata lelaki itu lagi, dia juga tidak akan menerima v4ksin kerana ada satu lagi kajian di Amerika Syarikat yang menyatakan v4ksin C0V1D19 adalah berbahaya dan tidak selamat.

Saya tidak tahu di Denmark sebab saya tak pernah sampai ke sana, kalau nak ikut undang-undang sana pergi duduk di sana, jelas salah seorang anggota polis tersebut.

Rata-rata orang ramai juga tidak bersetuju dengan apa yang dilakukan oleh lelaki tersebut dan menganggap perbuatan itu hanya untuk melakukan pr0vokasi terhadap tugas pihak berkuasa semata-mata.

Ada lagi rupanya jenis manusia seperti ini, Cukup la kesian dekat polis yang menjalankan tugasan mereka, dah kamu yang salah mengaku saja, Kalau cakap baik-baik mungkin polis nasihat sahaja, kata Wan Aziz Ibrahim.

Susulan itu, polis kemudian mengesan suspek sebelum menahannya malam tadi dikediamannya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Fakhrudin Abdul Hamid mengesahkan penahanan suspek dan akan mengeluarkan kenyataan media nanti