Pngsan smasa PDPR, “Ckgu mninggal smasa trima rwatan ” (5Gmbr)

Melaka : Saya telah menghubungi GB SK (P) METHODIST 2, En Gan Seng Thiam utk menyampaikan salam takziah kpd warga sekolah tersebut atas pemergian mengejut cikgu Nurul Naim bt Hj Omar.

Menurut tuan GB, cikgu Nurul telah mula menunjukkan gejala batuk, selsema dan lemah badan sejak minggu lepas sebelum Hari Raya, Menyangkakan gejala tersebut adalah selsema biasa, beliau tidak berjumpa doktor.

Pada hari Selasa 18.5.21, cikgu Nurul tiba-tiba pengsan dan telah dibawa ke Hospital Besar Melaka, Beliau disedarkan dan keadaan beliau nampaknya bertambah baik.

Tetapi pada tengah malam Rabu 19.5.21, pihak waris menghubungi pihak sekolah utk menyatakan beliau telah men1nggal dunia.

Cikgu Nurul Naim masih muda dan belum berkahwin, Sehubungan dgn itu, saya menasihatkan semua guru dan AKP sekolah utk mendapatkan rawatan dan kepastian perubatan dgn segera jika mempunyai gej4la selsema biasa atau flu.

Sama-sama kita menjaga diri dan keluarga kita serta sekolah dan masyarakat sekeliling. Varian baru C0V1D19 kali ini cukup merbahaya dan tiada orang terkecuali.

Sebelum itu berita duka ini turut dikongsi bersama warga SK (P) METHODIST 2 Cikgu Nurul Naim Bt Omar telah kembali ke rahmatullah pada 20 Mei 2021 jam 1240 pagi ini.

Semoga Allahyarhamah diampunkan dalam kalangan hamba Allah Yang beriman dan beramal soleh,Semoga segala pahala, amalan dan ilmu yang disampaikannya menjadi asbab agar segala urusannya dipermudahkan.

Allahyarhamah Cikgu Nurul Naim Haji Omar, meninggal dunia disebabkan C0V1D19, pada malam raya telah tidak sihat, tetapi tiada gejala lain tiada hanya demam sahaja.

Mohon sahabat-sahabat semua berhati-hati dan patuhi SOP, Sekiranya bergejala, ambil tindakan wajar, Semoga keluarga arw4h tabah yang maha esa lebih sayangkan dirinya.Al fatihah. Credit Izzue Lau.