Pngorbanan seorang Frontliner, djemput ilaahi korbaan C0V1D19!

Kota Bharu : Arwah adalah ketua jururawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Pembed4han HUSM dan antara kakitangan terawal dikuarantin sebaik wabak itu menular di hospital berkenaan.

Tidak disangka arwah akan menjadi salah seorang korban C0V1D19 dinegara kita.

HM melaporkan seorang jururawat wanita di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian, men1nggal dunia malam tadi dipercayai akibat C0V1D19.

Kem4tian itu menjadikan m4ngsa berusia 52 tahun adalah korban keenam C0V1D19 di Kelantan.

Keluarga m4ngsa yang enggan dikenali berkata, mangsa meninggal dunia jam 10.15 malam tadi di Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ).

Arw4h mempunyai dua orang anak dimasukkan ke hospital sejak 7 Disember lalu sebelum disahkan positif C0V1D19.

Arw4h adalah seorang ketua jururawat di Unit Rawatan Rapi Pembedahan HUSM, Kami sekeluarga reda dengan kem4tiannya.

Suami dan anak anak arw4h juga masih dikuarantin, katanya ketika ditemui di Tanah Perkuburan Islam Kampung Nilam Baru, hari ini.

Jenazah dikebumikan jam 11 pagi tadi, Seramai 20 orang terdiri yang hadir di tanah perkuburan itu termasuk daripada Pasukan Khas Bahan Kimia Berbahaya (HAZMAT) Jabatan Bomba dan Penyelamat Kelantan, kakitangan Jabatan Kesihatan Negeri serta beberapa anggota keluarga.

Sementara itu, Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri, Datuk Dr Zaini Hussin, ketika dihubungi memaklumkan perkara itu masih dalam siasatan pihaknya dan akan mengeluarkan kenyataan rasmi sebaik siasatan selesai.

Semoga keluarga arw4h tabah yang maha esa lebih sayangkan arw4h yang pasti HUSM akan kehilangan seorang insan yang banyak menabur bakti buat HUSM. Al fatihah.