Piluuu prgi mu Ustz, tinggalkn istri dan 2 ank masih kecil!

Petaling Jaya : Perginya seorang insan yang amat dikenali dan disenangi ramai banyak terlibat dalam aktiviti keagamaan seperti menguruskan jemaah umrah.

Semalam perjalanan akhir dirinya apabila arw4h telah terlibat kem4langan (kes l4nggar lari) diLDP dan disahkan meninggal dunia oleh pihak perubatan yang sampai ditempat kejadian.

Permergian mengejutkan dan mengundang insan insan yang mengenali arwah yang disifatkan mereka sebagai seorang insan yang sangat bermotivasi tinggai merupakan kehilangan yang amat dirasai.

Harian Metro melaporkan penunggang motosikal m4ut dipercayai dig1lis sebuah lori selepas terj4tuh motosikal bergesel dengan kenderaan itu di Kilometer 18.3 Lebuhraya Damansara Puchong (LDP) dekat sini, tengahari semalam

M4ngsa dikenali Ahmad Sofwatullah, 29, atau lebih mesra dengan panggilan Ustaz Ahmad yang banyak terlibat dalam dakwah serta menguruskan jemaah Umrah disahkan men1nggal dunia di lokasi kejadian kerana p4rah di kep4la impak kem4langan yang menimpa dirinya.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Selangor Superintendan Azman Shari’at berkata, polis menerima laporan kejadian pada 1.15 tengah hari.

Siasatan awal mendapati, kemalangan dipercayai berlaku apabila penunggang bergesel dengan sebuah lori menyebabkan terj4tuh lalu dig1lis kenderaan itu.

Akibat kemalangan itu, mangsa disahkan meninggal dunia di lokasi dan mayatnya dihantar ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) untuk bedah siasat, katanya dalam kenyataan hari ini.

Azman berkata, setakat ini polis masih mengesan waris m4ngsa dan pemandu lori juga belum membuat laporan polis.

Katanya, siasatan lanjut sedang dijalankan mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Beliau meminta saksi kejadian tampil membantu siasatan dengan menghubungi Pegawai Penyiasat Inspektor Abdul Nasser Peping di talian 012-2863875.

Mohon sesiapa yang melihat kejadian ada rakaman dashcam atau gambar gambar ketika kejadian boleh menghubungi no tersebut bagi membantu mengesan kenderaan yang didakwa mel4nggar arw4h Ustaz.

Semoga isteri arw4h Puan Malihah Abdul Halim tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayang kan arw4h semoga rohnya tenang disana bersama para syuhada. Al fatihah.