Piluu prgimu Fikrie, ” Trbujur djalan smasa brkerja Grab Food ” (5Gmbr)

Sungai Buloh : Se orang pen ghantar makanan Grab Food men1nggal dun1a selepas motosikal yang ditungganginya merempvh belakang sebuah kenderaan pacuan empat roda di Jalan Subang Sungai Buloh, di sini, hari ini.

Sedekahkan Alfatihah kepada bekas pelajar Dtac Muar Batch 23 , Muhammad Aminul Fikrie bin Zulkapli( Muhammad AminulFikrie Bin Zulkapli ) yang telah men1nggal dun1a hari ini.

Sepanjang arwah belajar disini, arw4h adalah antara pelajar yang rajin dan sentiasa bertanya sepanjang proses pembelajaran, seorang yang optimis, pemalu dan baik.

Salam takziah kepada keluarga Allahyarham, semoga roh arwah dicucuri rahmat Allah dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman,Alfatihah.

Ketua Polis Daerah Sungai Buloh Superintendan Shafa’aton Abu Bakar berkata, kejadian berlaku 2.15 petang ketika m4ngsa berusia 23 tahun itu dipercayai dari arah Kampung Subang.

M4ngsa, Muhammad Aminulfikrie Zulkapli yang menunggang motosikal jenis Yamaha 135 LC itu mel4nggar bahagian belakang kenderaan pacuan empat roda jenis Nissan Navara yang ketika itu sedang melakukan kerja selenggara jalan dan berhenti di lorong pertama.

Ketika kejadian terdapat dua pekerja sedang mengawal lalu lintas di bahagian belakang kenderaan pacuan empat roda berkenaan, m4ngsa dipercayai tidak sempat mengelak dan terl4nggar bahagian belakang kenderaan berkenaan, katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Menurutnya, akibat rempuhan berkenaan m4ngsa dipercayai terpel4nting sebelum disahkan men1nggal dun1a di tempat kejadian.

Kes disi4sat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, katanya.Al fatihah.