Piluu prgi mu Naz dn Eida, ajaal mu dlebuhraya!

Tanjung Malim : Perjalanan mereka menunggang motosikal berakhir dengan tr4gedi bila motosikal yang ditunggang mereka dirempvh sebuah kereta Yoyata Altis yang hilang kawalan.

Pasangan suami isteri m4ut selepas motosikal ditunggang mereka terlibat dalam kem4langan dengan sebuah kereta di Kilometer 363.9, Lebuh Raya Utara-Selatan arah selatan di sini hari ini.

Dalam kejadian pada pukul 1 petang itu, mangsa, Mohamad Nazrul Ismail, 41, rentvng di lokasi kejadian manakala isterinya, Norwahidah Ahmad, 34, pula men1nggal dunia ketika dalam perjalanan ke Hospital Slim River.

Ketua Polis Daerah Muallim, Superintendan Sulizmie Affendy Sulaiman berkata, kem4langan itu melibatkan motosikal jenis Yamaha XMax ditunggang m4ngsa dengan sebuah kereta jenis Toyota Altis.

Katanya, siasatan mendapati kemalangan berlaku apabila kereta yang dipandu lelaki berusia 40 tahun dari arah utara ke Johor itu hilang kawalan dan terb4bas ke lorong kanan.

Kereta itu terlanggar besi pembahagi tengah dan menyebabkan kenderaan tersebut melintang di tengah jalan.

Dalam masa sama, motosikal m4ngsa tidak sempat mengelak dan terlanggar pintu belakang kiri kereta tersebut sebelum kedua-dua kereta dan motosikal itu terbakar, katanya di sini hari ini.

Menurut beliau, kedua-dua m4ngsa cedera p4rah namun penunggang motosikal disahkan rentung dan m4ut di tempat kejadian manakala isterinya men1nggal dunia dalam perjanalan ke hospital.

Katanya, m4yat kedua-dua mangsa dihantar ke Hospital Slim River untuk bedah siasat bagi mengetahui punca kem4tian.

Siasatan lanjut dijalankan mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, katanya.

Semoga roh suami isteri ini tenang disana gara gara kecuaian orang lain mereka berdua menjadi m4ngsa. Al fatihah.