Piluu pergii mu Kpl Fadzli, dijmput ilahii trbujur djalan awal pagi(4gmbr)

Tapah : Anggota polis ditemukan men1nggal dunia bersama motosikal berkuasa tinggi di Kilometer 337.5 Lebuh Raya Utara Selatan arah utara, pagi hari ini.

Mangsa, Muhamad Fadzli Sabudin,33, yang menunggang motosikal Yamaha XJ600 merupakan seorang anggota polis di Bahagian Siasatan Jen4yah Narkotik di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ampang Jaya.

Salam takziah diucapkan kepada Puan Nur Laily Bt Harun di atas pemergian suami tersayang, Muhamad Fadzli Sabudin dari Bahagian Narkotik IPD Ampang Jaya . Innalillahiwainnailaihirojiun.

Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..
Al-Fatihah

Ketua Polis Daerah Tapah Superintendan Wan Azharuddin Wan Ismail berkata, pihaknya menerima maklumat mengenainya daripada orang awam pada 3 pagi.

Menurutnya, siasatan awal di tempat kejadian mendapati m4ngsa bersama motosikal ditemukan di tepi lebuh raya dan disahkan men1nggal di tempat kejadian.

Siasatan di lokasi mengesyaki motosikal yang ditunggang oleh m4ngsa mel4nggar bahagian belakang kenderaan berat berdasarkan kerosakan dialami.

Kem4langan terbabit menyebabkan m4ngsa p4rah di kep4la,
Ketika pihak kami tiba di lokasi, tiada kenderaan berat di tempat kejadian, katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Wan Azharuddin berkata, m4ngsa dipercayai dalam perjalanan ke Ipoh ketika kejadian dan m4yatnya dihantar ke Unit F0rensik Hospital Tapah untuk tindakan selanjutnya.

Katanya, pihak polis memohon saksi yang melihat kejadian itu dapat menghubungi pegawai penyiasat, Inspektor Ruzainal Anan Ruslan di talian 012-4500968 atau ke mana-mana balai polis berdekatan bagi membantu siasatan.

Kes disiasat megikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987, katanya.Al fatihah.