Piluu pergi mu Hey ” Ajaal ktika brkerja tggalkn istri sdg mngandung ank sulung ” (5Gmbr)

Kuala Lipis : Sudah menjadi runtin hariannya berkerja menyelanggara talian eletrik namun semalam pada ramadan ke 6 dia diduga terkena renjatan ketika melakukan kerja.

M4ngsa yang lebih mesra dengan panggilan Hey ini disahkn men1nggal dunia ketika berada diatas tiang elektik semasa melakukan kerja.

Paling memilukan arwah bakal menjadi seorang ayah diberitkan isteri arwh kini sedang mengadung anak sulungnya.

Akhbar Kosmo melaporkan seorang pekerja Tenaga Nasional Berhad (TNB) m4ut selepas terkena renj4tan elektrik ketika sedang melakukan kerja pembaikan di sebuah tiang elektrik di Kampung Sg Damar, Padang Tengku di sini, hari ini.

Ketua Polis Daerah Lipis, Superintendan Azli Mohd. Nor berkata, kejadian kira-kira pukul 9.30 pagi itu berlaku ketika m4ngsa Mohd. Tahir Qalli Latif,32, bersama sepasukan pekerja TNB lain menjalankan kerja aduan pengguna bagi mengalih laluan talian yang kendur.

Ketika kejadian m4ngsa sedang berada di tiang tersebut selepas memanjat menggunakan tangga manakala ketua pasukan pekerja itu bertindak membersihkan halangan pada talian tersebut.

Kemudiannya m4ngsa didapati terg4ntung di tiang sebelum diturunkan oleh ketua pasukannya serta diberi rawatan awal dan bantuan pernafasan (CPR),katanya di sini, hari ini.

Tambahnya, mangsa yang dibawa ke Hospital Lipis disahkan men1nggal dunia ketika dalam perjalanan.

Menurutnya berdasarkan laporan bedah si4sat mendapati punca kem4tian adalah disebabkan renjatan elektrik.

Semoga isteri arw4h dan seluruh keluarga tabah arwah berasal dari Kelantan moga rohnya tenang sana. Al fatihah.