Piluu pergi mu Abg Zul(OKU) Grab food, isteri kini sarat mngandung anak ke5!

Melaka : Seorang penghantar makanan (Grab Food) meninggal dunia semalam setelah hampir 24jam dirawat akibat dilanggar lari ketika berkerja mencari rezeki buat keluarga.

Mangsa Zulkifle Musran bapa kepada 4 cahayamata ini merupakan seorang OKU (Bisu) gigih berkerja mencari rezeki buat keluarga kerena itulah punca pendapatanya.

Paling memilukan juga isterinya Amisah Isa kini sedang sarat mengandung anak ke 5 mereka, arwah seorang insan yang sangat baik dan amat disenangi rakan rakan juga seorang bapa yang amat bertanggung jawab dan penyayang.

Setelah hampir 24jam dirawat dengan 2kali pembendahan keatas dirinya Zulkifle atau lebih mesra dengan panggilan Abg zul pergi jua pergi dijemput ilahi meninggalkan keluarga tersayang dan rakan rakan.

Dalam pada itu ramai rakan rakan Abg zul ke Hospital sehingga lah dia selamat disemadikan semalam, mereka juga giat menyebarkan info bagi mengesan orang yang berlanggar dengan arwah.

Sebarang info kejadian langar lari kawan saya Zulkifle Musiran (Rider Grabfood) di klbang 8.30mlm boleh Pm kepada saya kawan saya seorang OKU bisu pekak bapa kepada 4 orang anak dan tak lama lagi istri dia akan bersalin anak ke 5.

Mohon bantuan kepada semua pengguna jalan raya malam tadi 27.9.2020 di Round about Klebang jam 8.00 mlm tadi.

Kemalangan di antara Rider grabfood dengan sebuah motosikal LC hitam (Bergesel). LC hitam telah meninggalkan tempat kejadian tanpa membantu Rider grab food yang telah tersungkur itu.

Selepas kemalangan dia amat kritikal dan telah menjalani dua kali pembedahan akibat pend4rahan yang banyak di dalam perut keadaan beliau diberitakan 50/50, tak sampai 24jam selepas menerima rawatan dia pergi jua.

Rider grab food sepenuh masa ini seorang OKU bisu dan mempunyai seorang isteri juga OKU bisu mempunyai 4 orang anak yang masih kecil dan isteri sedang mengandung anak kelima.

Mohon bantuan pada mereka yang mempunyai video dashcam untuk saksi kemalangan, Bantuan anda semua amatlah diharapkan.

Semoga Puan Anisah tabah dengan apa yang berlaku dugaan berat untuk dirinya disaat anak anak yang masih kecil dan dirinya pula sarat mengandung.

Permergian Abg zul juga mengudang pilu rakan rakan ramai sangat mereka hadir memberi penghormatan terakhir buat arwah rata rata mereka terdiri dari Rider rider Grab Food. Al fatihah