Piluu, hanya sekejap kakaak keluar beli makan ini terjadi pada adk (6gmbr)

Klang: Kejadian s4dis berlaku di Taman Andalas Klang semalam, apabila seoramg wanita Indonesia berasal dari Medan dibvnuh dengan kej4m oleh seorang lelaki yang dipercayai jiran mereka berasal dari Acheh.

Mengikut saksi ditempat kejadian m4ngsa yang dikenali dengan nama nita berusia 20an tinggal bersama kakaknya dan rakan lain dibilik bersebelahan bilik yang disewa susp3k dan isteri.

Ketika kejadian kakak m4ngsa dan rakan keluar untuk membeli makanan dikedai bawah rumah kedai yang diduduki mereka, sebaik pulang kakak terkejut melihat adik terb4ring k4ku dengan berlvmur d4rah dan hampir tiada pakaian menutupi b4dan.

Meraung sikakak melihat kejadian tersebut sebelum kes dilaporkan kepada pihak berkuasa, ada saksi melihat seorang lelaki melarikan diri secara tergesa gesa dan suspek sudah dikenali kini gambarnya tersebar.

Dalam pada itu akhbar Harian Metro melaporkan m4yat seorang wanita warganegara Indonesia dalam keadaan separuh b0gel ditemui dengan kesan tik4man di l3her oleh rakan serumah m4ngsa di Jalan Sri Sarawak 18, Taman Sri Andalas, di sini, hari ini.

Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Shamsul Amar Ramli berkata, pihaknya menerima panggilan daripada rakan m4ngsa pada 2.05 petang yang memaklumkan mengenai penemuan m4yat itu.

Siasatan di tempat kejadian dengan bantuan Unit Forensik Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor mendapati m4yat seorang wanita Indonesia berusia awal 20an ditemui dalam keadaan terb4ring berlvmuran d4rah.

M4yat m4ngsa yang separuh b0gel hanya memakai baju T itu ditemui dalam bilik di tingkat satu rumah berkenaan.

Pemeriksaan pada b4dan m4ngsa menemui kes4n tik4man di bahagian l3her sebelah kiri, katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Shamsul Amar berkata, mayat m4ngsa dihantar ke Jabatan Forensik Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) untuk bed4h si4sat.

Katanya, pihaknya kini sedang giat memburu svspek bagi membantu sias4tan kes mengikut Seksyen 302 Kanun Keseks4an.

Apa yang berlaku sungguh menyediahkan hancur hati kakak yang menjaga adik dengan penuh kasih sayang kerana amanah ibu dan ayh yang jauh diMedan datang ke sini untuk mencari rezeki diperlakukan sedemikian. Al fatihah.