Piluu awal 2021, Abg wan Otai trkenal dgn trjunan BASE aksii Unpack Jump (6gmbr)

Putrajaya : Seorang peserta terjun tapak, m4ut selepas dipercayai terj4tuh ketika melakukan latihan payung terjun dari bangunan Kementerian Pembangunan Wanita Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) di sini, Jumaat.

Dalam kejadian 5.35 petang itu Azuan Taharudin, 49, bersama tujuh lagi penerjun Pasukan Perbadanan Putrajaya (PPj) sedang melakukan latihan terjun4n tapak sempena Hari Wilayah 2021.

Terkejut dengan posting sahabat saya Haziq Sky dimana mendapat tahu sahabat yang mula memperkenalkan saya dengan dunia sky diving dan banyak juga video aksi dia saya suka tengok pasal Sky diving (Base Jump) iaitu saudara Azuan Taharudin baru menghembuskan n4fas terakhir jam 8.00 malam tadi.

Mohon semua yang mengenali beliau dapat hadiahkan Al Fatihah dan berdoa semoga roh beliau di cucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman.

Abang wan terkenal dengan terjunan BASE dengan aksi Unpack Jump (Jump dari bangunan tanpa melipat payung atau parachute)😭😭😭- Syukriey Saidin Offcial.

Pergimu pada hari baik bang, banyak nasihat, pandagan dan ilmu yg abg berikan berkenaan sukan skydiving.

Moga2 abg Azuan Taharudin tenang disana bersama2 para solehin & ditempatkan dikalangan org yg beriman, Salam Takziah pada keluarga Abg, Al-fatihah – Mohd Hilmie.

Ketua Polis Daerah Putrajaya, Asisten Komisioner Mohd Fadzil Ali berkata, ketika melakukan terjunan, mangsa dikatakan hilang kawalan terhadap payung terjun yang digunakan dan j4tuh di sisi bangunan itu.

M4ngsa yang parah dibawa ke Hospital Putrajaya untuk rawatan dan kemudian disahkan men1nggal dun1a 6.10 petang, katanya ketika dihubungi pada Jumaat.

Beliau berkata, latihan Terjun Tapak 2021 ini, dikelolakan pegawai PPj dan ia melibatkan pasukan penerjun dari pelbagai agensi termasuk agensi berkenaan.

Bagaimanapun, pihak penganjur tidak membuat sebarang pemakluman kepada pihak berkuasa termasuk polis ketika latihan diadakan, katanya.

Semoga keluarga arw4h tabah dia seorang yang berpengalaman sudah ketentuan yang maha esa dia pergi dengan minatnya, pergi meninggalkan bidang yang dicintainya pada hari jumaat yang mulia.Al fatihah.