Piluu ank dan ayh ajaal brsama, kmlgan elak ulaar sawa djalan!

Dungun : Apa yang berlaku sungguh memilukan mereka berdua diperjalanan ke Bandar Dungun berakhir dengan tr4gedi pilu disebabkan sekor ul4r sawa yang melintas jalan.

Akhbar melaporkan dua beranak m4ut selepas kereta dinaiki mereka dipercayai bertembung dengan pacuan empat roda di Kilometer 61, Jalan Jerangau-Jabur dekat Felda Jerangau, di sini, hari ini.

Kemalangan kira-kira 10.09 pagi itu mengakibatkan Mohamed Jenal, 61, dan anak perempuannya, Mardiah, 26, m4ut di lokasi.
Mereka dipercayai dalam perjalanan dari rumah di Felda Jerangau Barat menuju ke Bandar Dungun.

Dif4hamkan, kereta Proton Gen2 dipandu Mohamed dik4takan terb4bas ke laluan bertentangan dipercayai cuba mengelak ular s4wa melintas sebelum bertembung dengan Mitsubishi Storm.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Bandar Al Muktaffi Billah Shah (AMBS), Penolong Penguasa Bomba, Zul Husni Abdul Rahman berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada 10.10 pagi sebelum tujuh anggota bersama sebuah jentera dikerah ke lokasi.

Menurutnya, pihaknya mendapati kedua-dua m4ngsa tersep1t di dalam kereta Proton Gen2 itu lalu melakukan operasi mengeluarkan m4ngsa.

Ketika itu, dua beranak itu dipercayai sudah men1nggal dunia dan anggota bomba mengambil masa selama 15 minit untuk mengeluarkan mereka.

M4yat m4ngsa kemudian diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut, katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Dungun, Superintendan Baharudin Abdullah ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan berhubung dengan kejadian.

Menurutnya, m4yat kedua-dua m4ngsa kemudian dibawa ke Bilik Forensik Hospital Dungun untuk bedah siasat.

Pemandu sebuah lagi kenderaan yang terbabit dalam kem4langan itu tidak cedera dan kes disiasat mengikut seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan APJ 1987, katanya.

Semoga roh kedua dua mereka tenang disana bersama insan insan yang diredhai yang maha esa. Al fatihah.