Pesara polis mgsa lggr laari mninggal dunia lps brtarung nywa (6gmbr)

Kuala Lumpur : Seorang warga emas yang merupakan pesara polis disahkan men1nggal dunia setelah hampir dua bulan menjadi m4ngsa l4nggar lari sebuah teksi yang gagal dikesan sehingga kehari ini.

Dalam pada itu keluarga m4ngsa kini giat mengesan Teksi terbabit melalui rakaman CCTV yang dihebahkan melalui media sosial setelah m4ngsa disahkn men1nggal dunia semalam.

Melalui laman facebook Mohd Fathi yang merupakan anak sudara mangsa ” Assalamualaikum saya mencari saksi kemalangan langgar lari yang menyebabkan kem4tian pakcik saya (Hashim Bin Hamzah, pesara anggota polis) pada 23.12.2020 jam 10.00am-10.30am tempat kejadian berhadapan caltex bulatan pahang menghala ke Genting Klang

Sesiapa yang mempunyai atau ternampak kejadian mintak maklum kepada anak waris di no telefon 016 672 1331 (din) atau balai polis jalan bandar, pemandu teksi masih belum dapat diberkas dan menyerah diri.

Mohon jasa baik kwn2 utk share, Arwah Pakcik k0ma selama sebulan, mengalami pendarahan dalam otak, tempurung kepala terpaksa dipotong pada malam kejadian, patah 4 tulang rusuk hingga tertusuk paru2, mengalami ser4ngan j4ntung semasa dlm k0ma dan juga kegagalan buah pinggang.

Pelaku masih lagi bebas dan mungkin masih lagi berlegar2 di atas jalanraya.

Manakala melalui facebook anak m4ngsa Shafieq Sheriff dia mengesahkan yang ayahnya telah meninggal dunia.

“Ayah saya meninggal dunia akibat l4nggar lari ini, Saya mohon bantuan semua untuk membantu saya dapatkan maklumat pemandu teksi ini.

Kepada pelaku atau kepada sesiapa yang berkenaan, sila tampilkan diri untuk menyelesaikan masalah ini.

Ajal m4ut sudah tertulis, tetapi setiap perlakuan seperti ini harus ada pembelaan.

Saya merayu dan berharap dengan posting ini dapat membantu saya di dalam mencari kebenaran.

Hanya Allah swt dapat membalas kebaikan anda di atas pertolongan ini, Terima Kasih Semua.

اللَّهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُكَ الْهُدَى وَالسَّدَادَ “Ya Allah, meminta kepadaMu petunjuk dan kebenaran.” -Shafieq Sheriff

Sama sama kita bantu semoga pemandu teksi terbabit berjaya dikesan akibat kecuaian dirinya orang lain menjadi mangsa dan dia pula cuba mengilangkan diri dan tiada sebarang laporan polis dibuatnya yang dia telah mel4nggar seorang dalam kejadian tersebut.

Semoga keluarga ini tabah dengan apa yang berlaku berakhir sudah derita Pak Chik Hashim moga rohnya tenang disana. Al fatihah.