Persiapan menyambut Raya mereka berdua berakhir djalan!

Tangkak : Persiapan menyambut Raya mereka berdua berakhir djalan! Kegembiran mereka berdua keluar untuk keluar membeli barangan untuk menyambut hari raya Aidiadha berakhir dengan tr4gedi pilu.

Nur Syaza Nadihra Md Selan,22, dan sepupunya Siti Nur Syahira Yazid,19, men1nggal dunia akibat terc4mpak 50 meter apabila motosikal yang ditunggang mereka dirempuh sebuah kereta Proton Persona yang dipandu oleh seorang lelaki yang dipercayai memandu dibawah pengaruh Alk0hol (m4buk).

Kejadian tersebut dikongsi oleh seorang pelayar facebook dan orang sekampung m4ngsa, Helmi Omar memuat naik kisah tr4gis ini dilaman facebooknya semalam.

persiapan-menyambut-raya-mereka-berdua-berakhir-djalan

Mengikut saudara Helmi Omar kejadian yang meny4yat hati dan sedih berlaku petang semalam di kampungnya, Ketika kita sedang sibuk ingin menyambut Hari Raya Korban, telah berlaku satu Kemalangan m4ut di Jalan Sialang Tangkak, sebelum KG Chohong sempadan Tangkak Jasin, 500 meter dari rumah m4ngsa.

Kemalangan melibatkan sebuah motosikal dan kereta,Pemandu kereta dipercayai memandu keadaan m4buk telah mel4nggar kedua-dua mangsa sehingga m4ngsa terseret lalu terc4mpak 50 meter, kedua-dua mangsa meninggal dunia ditempat kejadian.

Kedua mangsa dalam perjalanan ke Tangkak untuk membeli barang untuk menyambut Hari Raya Korban, Kedua-dua m4ngsa adalah sepupu yang pulang beraya dikampung Chohong.

Sangat sedih sekali kerana Hari Raya Aidilfitri yg lalu mereka tidak dapat berkumpul bersama-sama untuk menyambut Hari Raya Puasa kerana PKP yang tidak membenarkan kita merentas negeri.

persiapan-menyambut-raya-mereka-berdua-berakhir-djalan

Lebih sedih lagi Hari Raya K0rban, mereka berdua masih tidak dapat beraya bersama-sama keluarga tersayang kerana telah pergi buat selama lamanya akibat kecuaian orang lain.

Salam takziah untuk ahli keluarga m4ngsa, sambutan Hari Raya Korban pada hari esok pasti tidak dapat dilupakan oleh ahli keluarga mangsa yang masih dalam keadaan Sedih dan pilu dengan pemergian mereka.

Semoga ahli keluarga m4ngsa tabah menghadapi dugaaan ini, Pemandu lelaki tersebut berjaya ditahan oleh orang kampung. Manakala lagi seorang rakannya yang turut berada dalam kereta berjaya melarikan diri.

persiapan-menyambut-raya-mereka-berdua-berakhir-djalan

Kita semua berharap pemandu m4buk atau memandu secara merb4haya sehingga menyebabkan kem4tian mesti diberikan hukuman yg lebih berat seperti hukuman m4ti.

Ketika ini, Seksyen 44(1) A Akta Pengangkutan Jalan 1987 (Akta 333) memperuntukkan hukuman penjara selama tempoh tidak kurang daripada 3 tahun dan tidak lebih daripada 10 tahun dan didenda tidak kurang daripada RM8,000 dan tidak lebih dari RM20,000 bagi kesalahan pemanduan m4buk.

Semoga permergian mereka berdua terbela dan pes4lah mendapat hukuman yang setimpal, mereka berdua pergi dijemput ilahi dihari yang baik dan bulan yang baik semoga rohnya dicucuri rahmat, Arwah Syaza merupakan penuntut di Politeknik Merlimau Melaka. Al fatihah.

Tonton Video Di Bawah Ini Sampai Habis

Power la dik

Posted by Fingo on Isnin, 17 Februari 2020

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo