Permergian mu kehilangan buat UMT, Berehatlah Amirul Bakhtiar!

Kuala Terengganu : Pemimpian Mahasiswa Universiti Malaysia Terengganu (UMT) Muhammad Amirul Bakhtiar bin Adnan atau mantan MPP UMT (pelajar Sarjana Muda Sains Agroteknologi (Akuakultur) yang telah terlibat dalam satu kem4langan jalanraya ketika menunggang basikal bersama ayahnya dan rakan rakan Jumaat lalu.

Mengikut sumber Amirul Bakthtiar atau lebih mesra dengan panggilan Bak menunggang basikal bersama ayahnya dan rakan rakan, ketika sedang menunggang basikal sekumpulan haiwan ternakan yang berkeliaran dijalan tiba tiba meluru merempvh arwah yang menyebabkan Bak cedera terjatuh dari basikal.

Ekoran dari kemalangan itu dia hantar wad dan dimasukan ke unit rawatan rapi (ICU) Hospital Sultanah Nur Zahirah, Kuala Terengganu.
Selepas bertarungnya akibat kecederaan impak kemalangan tersebut dia pergi jua dijemput ilahi setelah berbagai ikhtiar dilakukan termasuk melakukan solat hajat untuk kesembuhan Bak.

Mengikuat Facebook Page My Kayuh mereka memuat naik berita permergian pilu Bak ” Kita kehilangan seorang sahabat rider pada pagi ini setelah k0ma semenjak Jumaat kerana kemalangan dengan ternakan yang dilepaskan berkeliaran di jalanraya.

Alfatihah untuk Mohd. Amirul Bakhtiar, semoga roh nya dicucuri rahmat.

Salam takziah untuk Abang Adnan Endut dan keluarga atas pemergian anakanda yang dikasihi, Ayah arwah juga amat meminati basikal mereka setiasa berkayuh bersama dikhabarkan semasa kemalangan berlaku ayah arwah juga berada bersama samanya.

Kepada rakan rakan rider sekalian, berhati hati jika terserempak dengan ternakan yang berkeliaran ini kerana ia akan meluru tanpa disedari secara tiba tiba.

Petang tadi selesai majlis pengkebumian arwah Amirul Bakhtiar Adnan, seorang isan yang sangat dikenali, baik, seorang ahli surau arwah memang seorang yang istiqomah solat berjemaah di surau.
Seorang yang murah dengan senyuman, arwah meninggal tghari tadi setelah beberapa hari bertarung di ICU slps terlibat dn kemalangan jalanraya.

Ramai yang Cemburu tengok begitu ramai yang hadir masa solat jen4zah dan pengkebumian arwah Bak petang tadi.

Sama sama sedekahkan Al-Fatihah buat arwah, semoga rohnya dicucuri rahmat oleh Allah SWT.

Allahummaghfirlahu, warhamhu wa’afihi wa’fuanhu. 😔😔😔
Ya Allah, ampunilah dia, sayangilah dia dan maafkan kesalahan-kesalahannya.Aamiin, semoga roh arwah tenang disana bersama insan insan yang diredhai yang maha esa.Al fatihah.