Perjalanan terakhir Abg Chik bersama Ducati panigale!

Kluang : Perjalanan terakhir Abg Chik bersama Ducati panigale! Seorang ibu meluahkan rasa sedih bila anak lelakinya yang berusia 18 tahun meninggal dunia akibat kemalangan semalam.

Ibu kepada Nur Muhammad Zul Iskandar Nizam, 18, meluahkan rasa pilu apa yang menimpa anaknya itu, mangsa yang lebih mesra dengan panggilan Abg Chik sudah biasa dengan motosikal kuasa tinggi namun tidak disangka olehnya Abg Chik dijemput ajal bersama motosikal Ducati milik ayahnya.

Mengikut tulis pelayar media sosial di Facebook itu, motosikal Ducati yang terbabit dengan kemalangan itu adalah milik ayahnya dan mangsa yang turut memiliki motosikal berkuasa tinggi jenis BMW tetapi tidak menunggangnya ketika kejadian.

perjalanan-terakhir-abg-chik-bersama-ducati-panigale

Dahulu abang Zam (ayah mangsa) membeli motosikal saya dan menghadiahkannya kepada arwah.

Ayahnya menghadiahkan motosikal jenis BMW kepada arwah sewaktu usianya 15 tahun dan mereka sering menonton perlumbaan motor seperti Moto GP di Litar Sepang, tulis hantaran di laman sosial itu.

Kosmo Online menulis seorang remaja m4ut apabila motosikal berkuasa tinggi jenis Ducati dinaiki bertembung dengan sebuah lori dalam kejadian di Taman Seri Impian di sini petang tadi.

perjalanan-terakhir-abg-chik-bersama-ducati-panigale

Dalam kejadian kira-kira pukul 2 petang itu, m4ngsa, Nur Muhammad Zul Iskandar Nizam, 18, men1nggal dunia serta merta di lokasi kejadian.

Ketua Polis Daerah Kluang, Asisten Komisioner Mohd. Abduh Ismail berkata, ketika kejadian m4ngsa dalam perjalanan ke kedai dari rumahnya.

Beliau berkata, setibanya di lokasi kejadian sebuah lori membelok dan merempuh motosikal ditunggang mangsa.

ori berkenaan dari arah bandar Kluang dalam perjalanan menghantar barang di kawasan berdekatan. Akibat rempvhan itu, m4ngsa men1nggal dunia di lokasi kejadian.

Pemandu lori berusia 55 tahun dan kelindan berusia 19 tahun tidak mengalami sebarang kecederaan, katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

perjalanan-terakhir-abg-chik-bersama-ducati-panigale

Tambah Mohd. Abduh, kes itu disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987 dan kenderaan terbabit dibawa ke Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer (Puspakom) Sri Lalang untuk pemeriksaan.

Dalam pada itu, m4ngsa yang merupakan bekas pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Jalan Kota Tinggi itu disifatkan sebagai pelajar yang baik ketika berada di sekolah.

Menurut laman sosial Facebook rasmi sekolah itu, m4ngsa juga adalah anak kepada salah seorang guru di bandar tersebut.Al fatihah.

Power la dik

Posted by Fingo on Isnin, 17 Februari 2020

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo