Percutian akhir, Eka 4 sklurga maaut bersama 3lagi keluarga!

Ipoh : Percutian akhir, Eka 4sklurga maaut bersama 3lagi keluarga! Perjalanan pulang bercuti dari Cameron Highland empat sekeluarga bersama enam lagi keluarga terdekat dengan menaiki perodua Alza berakhir dengan tragedi.

Mereka sekeluarga dalam perjalanan pulang ke Serdang Kedah setelah bercuti di Cameron Highland, 4 yang maut terdiri dari 1 keluarga Iaitu Isteri suami dan sepasang anaknya lelaki dan perempuan manakala 3 lagi yang meninggal dunia dan 3 yang cedera adalah keluarga suami mangsa.

Mangsa yang maut dikenali dengan Eka bersama suaminya Zairul serta dua anak mereka manakala mangsa lain adalah keluarga sebelah Zairul yang turut bersama dalam kenderaan malang terbabit.

Dalam pada itu Polis sedang mengenal pasti identiti lengkap tujuh m4ngsa kemalangan m4ut membabitkan sebuah treler dengan Perodua Alza, di Kilometer 5, Jalan Keramat Simpang Pulai menghala ke Cameron Highlands, petang tadi.

percutian-akhir-eka-4-sklurga-maaut-bersama-3lagi-keluarga

Kemalangan yang berlaku jam 5.30 petang itu turut menyebabkan tiga lagi cedera.

Ketua Polis Daerah Ipoh, Asisten Komisioner A Asmadi Abdul Aziz, berkata siasatan awal mendapati kesemua yang m4ut dalam kenderaan Perodua Alza itu mempunyai ikatan kekeluargaan dan beralamat di mukim Terap Kampung Badlishah, Serdang, Kedah.

Ada kaitan (keluarga), kita sedang mengenal pasti hubungan antara m4ngsa dan akan memaklumkan selepas kita berjaya menghubungi waris m4ngsa.

Tujuh mangsa yang maut itu membabitkan tiga wanita dewasa, dua lelaki dewasa dan dua kanak-kanak.

percutian-akhir-eka-4-sklurga-maaut-bersama-3lagi-keluarga

Polis sudah menghubungi pemilik kenderaan untuk mendapatkan keterangan dan pihak keluarga sudah dihubungi untuk mendapatkan kerjasama, katanya kepada pemberita ketika ditemui di Jabatan Forensik Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) di sini, malam ini.

Beliau berkata, setakat ini, pihaknya hanya mengenal pasti pemilik kenderaan yang beralamat di Mukim Terap, Kampung Badlishah di Serdang, Kedah.

Katanya, berdasarkan soal siasat terhadap pemilik itu, polis mendapati seorang daripada m4ngsa dipercayai meminjam kenderaannya.

A Asmadi berkata, hasil siasatan awal dipercayai kenderaan Perodua Alza yang turun dari Cameron Highlands dalam perjalanan balik ke Kedah.

percutian-akhir-eka-4-sklurga-maaut-bersama-3lagi-keluarga

Hasil siasatan awal dipercayai (Perodua) Alza yang turun dari Cameron Highlands untuk meneruskan perjalanan balik ke Kedah terbabas masuk ke lorong kenderaan yang bertentangan sebelum mel4nggar treler.

Difahamkan treler cuba mengelak ke kiri tetapi terlanggar juga. Pemandu treler tidak cedera dan agak terkejut kerana Alza memasuki laluan dan terus terbalik,katanya.

Katanya, kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Beliau berkata, polis meminta saksi kejadian untuk tampil membantu siasatan.

Semoga keluarga ini tabah sekelip mata mereka pergi selepas gembira bercuti bersama semoga roh Eka dan Zairul bersama dua anak serta 3 lagi keluarga terdekat tenang disana. Al fatihah.

Tonton Video Di Bawah Ini Sampai Habis

Power la dik

Posted by Fingo on Isnin, 17 Februari 2020

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo