Pengawal Pengiring Menteri m4ut mtosikal rempvh pembhagi jalan!

Kuala Lumpur : Arw4h Koperal Shahrul Azwan meninggal dunia ditempat kejadian impak kemalangan yang menimpanya, arwah merupkan Pengawal Pengiring Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Yb Datuk Seri Rina Mohd Harun.

Berita Harian melaporkan seorang anggota polis berpangkat Lans Koperal m4ut selepas motosikal ditunggangnya hilang kawalan dan terbabas berdekatan Sungai Kerayong di Jalan Sungai Besi dari Salak South menghala ke ibu negara, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira jam 2 pagi tadi, m4ngsa dikenal pasti sebagai Shahrul Azwan Abdul Sain, 28, disahkan m4ut di lokasi kejadian akibat p4rah di l3her.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Zulkefly Yahya, berkata m4ngsa yang bertugas di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur sebagai pengiring rapat untuk Kementerian Pembangunan Luar Bandar, dalam perjalanan pulang ke rumah sebelum kejadian itu berlaku.

Sejurus selesai penugasan, anggota itu bergerak pulang ke rumah dan dalam perjalanan motosikal jenis Yamaha 135LC ditunggang mangsa hilang kawalan dan terbabas merempuh penghadang besi di bahu kiri jalan.

Besi itu dipercayai terkena pada leher m4ngsa susulan terdapat kesan luka yang dalam.

Kem4tian m4ngsa disahkan pegawai perubatan Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) di lokasi kejadian. Jenazah m4ngsa kemudian dibawa ke HUKM Cheras untuk proses bed4h siasat, katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Dalam pada itu isteri arwah memuat naik status pemergian suaminya dilaman sosial.

Al-fatiihah utk suami sy SHAHRUL AZWAN BIN ABDUL SAIN yg baru meninggal dunia hr ini…Semoga awk tenang disana bsama dgn org2 yg beriman n dtempatkan disyurga…Aamiin ya rabbal alamiin, Aamiin ya mujib.

Kepada rakan2 n sahabat Arwah difacebook, minta halalkan semua mkn minum Arwah n maafkn semua salah silap Arwah ye…minta sedeahkan Al-fatihah kepada Arwah ye….Semoga Arwah tenang disana …Aamiin.

Jen4zah akan dibawa pulang ke Segamat dan akan disemadikan disana semoga rohnya dicucuri rahmat bersama insan insan yang diredhai yang maha esa. Al fatihah.