Pencarian kehilangan Nikk Khaatijah brakhir, ” Diaa jdi mgsa bvnuh” (5Gmbr)

Kajang : Polis mengesahkan m4yat wanita yang ditemui dalam keadaan leher dijerut di Taman Bangi, hari ini, ialah Nik Khatijah Nik Mud.

Ketua Polis Daerah Kajang Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan mengesahkan perkara itu menerusi kiriman WhatsApp kepada HM sebentar tadi.

Terdahulu dalam satu kenyataan media, polis memaklumkan m4yat warga tempatan dijumpai dalam keadaan l3hernya dijervt di sebuah rumah di Taman Bangi.

Ia hasil maklumat seorang lelaki yang memaklumkan menjumpai m4yat dipercayai seorang wanita warga tempatan berusia dalam lingkungan 30an.

Laporan awal kehilang arwh : Assalamualaikum.. Mohon Bantuan.

Saya mencari sahabat saya yang tidak dapat dihubungi sejak hari sabtu, Dah buat report polis dan polis telah menjumpai kereta beliau di kawasan Econsave Jalan Reko.

Mohon jika ada sesiapa ternampak beliau pm saya segera ya, Terima kasih.

Update : Sahabat saya dah ditemui. meninggal dlm rumah… polis sedang siasat, mohon sgt sesiapa ada ternampak kereta ini sebelum ini sabtu ahad sekitar Econsave, jalan Reko, tmn bangi hubungi sy ya 0199838355.

Sementara itu, Pertubuhan Ikram Malaysia mengucapkan takziah kepada keluarga Allahyarhamah yang juga Pengurus Jabatan Advokasi badan bukan kerajaan (NGO) itu.

Hari ini Pertubuhan Ikram Malaysia (Ikram) menerima berita duka pemergian seorang kakitangannya, Almarhumah Nik Khatijah Nik Mud yang men1nggal dun1a di rumahnya.

Takziah kepada seluruh keluarga Almarhumah, warga kerja Ibu Pejabat Ikram dan ahli-ahli Ikram Kajang, semoga dikurniakan kesabaran dan ketabahan atas pemergian ini, katanya dalam kenyataan itu.

Allahyarhamah, 32, adalah bekas pelajar Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) yang berkhidmat di Ibu Pejabat Ikram sejak 2013 sebagai eksekutif Jabatan Wanita dan kini sebagai Pengurus Jabatan Advokasi.

Allahyarhamah seorang yang amat komited dan dedikasi dalam melaksanakan tugas yang diamanahkan.

Dengan segala khidmat baktinya untuk dakwah melalui Ikram, moga rohnya dicucuri rahmat Allah SWT, diampunkan dosa-dosanya dan digolongkan dalam kalangan mukminin, amilin dan solihin serta dikurniakan syurga-Nya, amin, katanya dalam kenyataan itu.Al fatihah.