Pemilik Adam Char kuetiau mninggal, ” Honda CBR 1000 kmlngan otw hntar juadah berbuka ” (5Gmbr)

Butterworth : Sebak luahan seorang adik arwah Adam atau Zamri Juhari apabila mendapat berita yang abang tersayang meninggal dunia kemalangan.

Katanya pada petang kejadian abangnya yang lebih mesra dengan panggilan Adam baru memberi tahu dalam group whats app keluarga ingin menghantar juadah berbuka buat keluarganya.

Arwah sempat post gambar superbike kesayangan Honda CBR 1000 dan bungkusan juadah yang akan dihantar didalam group whats app keluarganya.

Namun penantian adiknya Nurhidayah Juhari ketibaan abangnya dirumah tidak kesampaian bila mendapat berita yang abangnya Adam terlibat kemalangan dan meninggal dunia.

BH online melaporkan seorang pengusaha sebuah restoran terken4l dengan hidangan char kuetiau di Permatang Pauh, m4ut apabila motosikal berkuasa tinggi ditunggangnya terbabit n4has di Kilometer (KM) 133.8 Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) arah utara dekat Seberang Jaya, di sini, malam tadi.

Dalam kemal4ngan jam 7.15 malam, Zamri Juhari, 33, yang menunggang motosikal jenis Honda CBR 1000, disahkan men1nggal dunia di lokasi insiden akibat keceder4an p4rah.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, Asisten Komisioner Shafee Abd Samad, berkata kejadian itu membabitkan dua motosikal dan sebuah kereta.

Beliau berkata, insiden dipercayai berlaku ketika pemandu kereta berusia 52 tahun itu sedang dalam perjalanan dari Seberang Jaya ke Sungai Dua dengan berada di lorong laju.

Pemandu berkenaan dikatakan tiba-tiba terdengar bunyi dentum4n di sebelah kiri keretanya sebelum ternampak sebuah motosikal berku4sa tinggi terb4bas ke kiri jalan.

Pada masa sama, sebuah motosikal Yamaha Y15 ditunggang seorang lelaki berusia 24 tahun, dipercayai tidak sempat mengelak motosikal berkuasa tinggi itu lalu turut terb4bas,katanya dalam satu kenyataan, di sini, hari ini.

Kem4langan itu menyebabkan Zamri yang juga peniaga char kuetiau m4ut, manakala penunggang Yamaha Y15 yang bekerja sebagai pembantu juruteknik kilang pula mengalami luka di tangan dan kaki.

M4yat m4ngsa kemudian dibawa ke Hospital Seberang Jaya (HSJ) untuk bedah siasat, Penunggang motosikal Yamaha Y15 turut dikejarkan ke hospital sama untuk rawatan lanjut, katanya.

Kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Peng4ngkutan Jalan 1987, arwah seorang insan yang sangat baik selalu menjadi imam bila solat, yang pastinya insan yang baik Allah sayang. Al fatihah.