Pelajaar SPM Maahad Saniah, ” Adk Amirah mninggal dlm tiidur” (4Gmbr)

Pasir Putih : Seorang pelajar Maahad Saniah Pasir Putih yang merupakan calon SPM 2020 disahkan men1nggal dunia semasa sedang tidur.

M4ngsa Tuan Amirah Sakinah Tuan Rohaizad,18, seorang pelajar yang sangat ceria tidak disangka dia pergi dijemput ilahi secara mengejut.

Apa yang berlaku mengundang pilu insan insan yang mengenali arw4h dan keluarga rata rata antara mereka menzahirkan rasa sedih apa yang menimpa keluarga Tuan Rohaizad atas permergian anak tersayang Tuan Amirah.

“Innalillahwainailahirajiun, Alfatihah Salam Takziah, Dukacita dimaklumkan bahawa seorang calon SPM 2020 Tuan Amirah Sakinah Binti Tuan Rohaizad dari Maahad Saniah, Pasir Puteh Kelantan telah meninggal dunia semasa tidur jam 5.30 pagi tadi 😭😭😭.

Marilah kita sama2 sedekahkan Alfatihah buat arwah .. semoga arwah tenang abadi di sana, Aamiin.” – Azmi Zailani.

Dukacita dimaklumkan anak sedara tercinta Amirah Sakinah anakanda kepada Tuan Rohaizat telah kembali ke rahmatullah pagi ini.
Innalillahiwainnailaihirojiunإِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون
“Allahummaghfirlaha warhamha wa ‘afihi wa’fuanha”.

Moga Allah ampuni dia, rahmati dia, maafkan dia, muliakan kematian dia, lapangkan kubur dia, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggal dia dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga dia di tempatkan kalangan orang-orang yang beriman..
Aamiin ya robbal aalamiin.-Rokiah Daud.

Semoga keluarga arw4h tabah dengan apa yang berlaku hasrat dirinya untuk habiskan peperiksaan tidak kesampaian apabila dia terdahulu dijemput ilahi pergi buat selamanya.

Yang maha esa lebih sayangkan dirinya seorang anak yang sangat berkebolehan menuntut di Maahad Saniah mendalami ilmu agama sepanjang hidupnya. Al fatihah.