Papaa Upin dn Ipin mninggal duniia kompliksi brbagai pnyakit (4gmbr)

Kuala Lumpur : Ayah kepada pelakon suara Upin & Ipin, Asyiela Putri, Allahyarham Azhar Ahmad menghembuskan nafas terakhir akibat pelbagai komplikasi penyakit, jam 4 pagi tadi.

Pengarah Urusan Les’ Copaque Production Sdn Bhd, Burhanuddin Md Radzi berkata, Azhar sudah dikebumikan di Tanah Perkuburan Universiti Putra Malaysia (UPM), Serdang, pagi ini.

Sekitar minggu lalu, arw4h ada berkongsi mahu ke Institut J4ntung Negara (IJN) kerana rasa kurang sihat, bagaimanapun arwah ditahan dalam wad. Pada Sabtu lalu, saya ada menghantar mesej, arwah mengatakan sedang menjalani pemeriksaan Magnetic Resonance Imaging (MRI).

Kemudiannya, saya diberitahu, arwah rebah atas kerusi roda dan separuh badannya tidak boleh bergerak dan berada dalam keadaan k0ma.

Keesokannya, arw4h sedar tetapi sudah tidak mengenali orang. Semalam, saya diberitahu oleh isterinya, doktor mengatakan arwah disahkan menghidap k4nser h4ti. Namun, hari ini, saya menerima berita arwah sudah tiada, katanya.

Bagaimanapun, Burhanuddin berkata, dia tidak dapat mengesahkan punca arw4h Azhar meninggal dunia berikutan beberapa komplikasi yang dihadapinya.

Katanya, dia juga tidak berkesempatan melawat berikutan situasi pandemik C0V1D19.

Saya mendoakan kesejahteraan arw4h dan keluarga Asyiela Putri daripada kejauhan ini, katanya.

Terdahulu, berita pemergian arw4h Azhar dimaklumkan menerusi laman sosial, Facebook dan Twitter Les Copaque.

Ayah kepada Asyiela Putri, pelakon suara Upin & Ipin iaitu Azhar Ahmad kembali ke rahmatullah pada 4 pagi tadi.

Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah dan semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang beriman dan dicucuri rahmat, tulisnya.Al fatihah