Papaa dah x ada syng, ” Ciumaan trakhir utk ank ank sbelum keluar kerja ” (5Gmbr)

Klang : Seorang lelaki dan ayah kepada 3 cahaya mata men1nggal dunia selepas bert4rung ny4wa lebih 1 jam apabila terlibat kem4langan di lebuh raya Persekutuan menghala ke Kuala Lumpur untuk menghantar barang.

Mohd Firdaus Abdul Malik,37, ceder4 p4rah apabila motosikal jenis Yamaha LC 135 yang ditunggangnya ketika dalam perjalanan menghantar barang telah merempvh belakang sebuah lori.

M4ngsa telah dihantar Hospital PPUM untuk menerima rawatan dan disahkan men1nggal dun1a satu jam setengah selepas itu ketika menerima rawatan.

Pengurusan jen4zah diuruskan oleh Unit Van Jen4zah diketuai oleh Mr Wan Cai Official dan kisah pilu suami kepada 3 cahaya mata ini dikongsi di facebook page Mr Wan Cai Official.

Sebak membaca perkongsian mereka , Jen4zah m4ngsa kem4langan Allahyarham Mohd Firdaus Bin Abdul Malik selamat dikebumikan pada pukul 09.45 malam tadi di Tanah Perkuburan Islam Selat Klang.

Arwah meninggalkan seorang balu Puan Nur Zafiras bersama 3 orang anak yang masih kecil, dua orang anak lelaki arw4h berusia 9 tahun dan 4 tahun manakala anak ketiga pula baru berusia 10 bulan.

Arw4h dikatakan men1nggal dunia beberapa jam selepas motosikal yang ditunggang terl4nggar belakang sebuah lori.

Kejadian malang itu berlaku di lebuhraya Faderal sewaktu arw4h dalam perjalanan ke Kuala Lumpur untuk menghantar barang.

Si isteri memberitahu arw4h suaminya itu baru sahaja mula bekerja disebuah syarikat agensi perkapalan di Bandar Sultan Sulaiman.

Kejadian malang tidak berbau tersebut berlaku sekitar pukul 04.00 petang, arw4h dibawa ke hospital PPUM disebabkan lokasi kemalangan berlaku didaerah Petaling Jaya.

Pihak doktor berusaha sebaik yang mungkin untuk menyelamatkan arw4h, Namun usaha tersebut berakhir dengan kegagalan, arw4h disahkan menghembuskan n4fas terakhirnya sekitar pukul 05.30 petang selepas itu

Si isteri memberitahu arwah suaminya ada menunjukkan tanda tanda pelik sejak beberapa hari yang lalu, Tetapi si isteri tidak menyangka kelakuan pelik yang ditunjukkan oleh suaminya itu sebagai petanda kepada kematiannya.

Antara petanda pelik yang ditunjukkan, Arw4h kerap memakai minyak wangi, Arwah kerap meluangkan masa bermain dengan 3 orang anaknya.

Arw4h dilihat lebih banyak mendiamkan diri serta kurang bercakap dgn isterinya, Arw4h juga dilihat sering termenung seorang diri.

Dalam keadaan nada yang sedih si isteri meneruskan cerita, Arw4h suaminya sempat mencium ketiga tiga anaknya sewaktu hendak keluar berkerja.

Sepertinya arw4h sudah tahu, Ciuman itu adalah ciuman terakhir darinya buat anak kesayangan,Perginya arw4h tidak kembali, Meninggalkan isteri bersama 3 anak tercinta.

Semoga Puan Nurzafiras tabah yang maha esa lebih sayangkan arw4h seorang suami dan ayah yang baik kepada keluarga ini, ramai orang sayangkan arw4h, Allhamdulilah Allah permudahkan segalanya perjalanan akhir Arw4h. Al fatihah.