Papa sudah tiada syg, dua jam bertrung nyawaa fauzi prgi jua!

Rembau : Perjalanan ayah kepada 3 cahaya mata ini menunggang motosikal jenis modenas kriss dari Senawang ke Melaka atas urusan kerja berakhir dengan tr4gedi lewat malam tadi.

Kosmo Online melaporkan seorang pekerja makanan segera Marry Brown disahkan men1nggal dun1a di hospital selepas dua jam terbabit dalam kem4langan di kilometer 222.6, Lebuh Raya Utara Selatan (selatan) dekat sini malam tadi.

Dalam kejadian kira-kira pukul 11.20 malam itu, m4ngsa, Mohd. Fauzi Sidik, 40, disahkan m4ut di Zon Merah, Hospital Alor Gajah, Melaka kira-kira pukul 1.40 pagi.

Menurut Ketua Polis Daerah Rembau, Deputi Superintendan Anuar Bakri Abdul Salam, kem4langan berkenaan membabitkan dua buah kenderaan iaitu motosikal yang ditunggangi mangsa jenis Modenas Kriss dan juga sebuah lori Low Loader jenis Scania.

Berdasarkan siasatan awal, m4ngsa menunggang dari arah Senawang menghala ke Air Keroh di laluan lorong kiri. Semasa sampai di tempat kejadian, m4ngsa telah hilang kawalan lalu melanggar bahagian belakang lori yang bergerak di lorong kiri lebuh raya tersebut menyebabkan m4ngsa serta motosikal terjatuh di lorong kiri tersebut.

Akibat kem4langan, m4ngsa telah dibawa ke Hospital Alor Gajah untuk menerima rawatan lanjut dan disahkan men1nggal dunia di Zon Merah ketika mendapatkan rawatan, katanya ketika dihubungi di sini tadi.

Anuar berkata, m4ngsa mengalami kecederaan di bahagian d4da, di kedua dua belah kaki dan tangan kanan.

Menurutnya, pemandu lori berusia lingkungan 30an bagaimanapun tidak mengalami sebarang kecederaan.

Bed4h siasat akan dilakukan ke atas mangsa pagi ini di Hospital Alor Gajah bagi mengetahui punca kematian.

Kes disiasat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,katanya.

Apa yang berlaku mengundang pilu semoga isteri arw4h Puan Sasha Munira serta anak anak tabah arw4h seorang insan yang sangat baik disenangi rakan rakan sekerja yang memanggil dia Sir yang selalu memberi tunjuk ajar kepada rakan sekerjanya.

Semoga rohnya tenang disana pergi dijemput ilahi awal pagi jumaat yang mulia. Al fatihah.