Papa sudah tiada sayang, 3 beradik hilang ayah sekelip mata!

Johor Bharu : Seorang anggota tentera men1nggal dunia apabila Honda Accord yang dipandunya dirempvh oleh sebuah Perodua My vi yang dipandu seorang wanita dengan kelajuan tinggi.

Ayah kepada 3 cahaya mata ini meninggal dunia ditempat kejadian impak rempvhan kereta Myvi terbabit.

Kejadian kemalangan tersebut sempat dirakam oleh Dash Cam pengguna jalanraya lain yang amat jelas Myvi terbabit dipandu laju tanpa membreak langsung lalu merempvh Honda Accord terbabit.

Apabila disosial siasat wanita yang cedera ringan merupakan pemandu Myvi terbabit memandu tanpa lesen dan cukai jalan kereta terbabit telah tamat tempoh.

Akhbar kosmo melaporkan seorang lelaki m4ut manakala dua lagi cedera selepas terlibat dalam kem4langan membabitkan tiga buah kereta di Jalan Harimau Tarum berhampiran Plaza Pelangi, di sini pagi semalam.

Dalam kejadian pukul 8.30 pagi itu, Mohd. Rizal Buseri, 31, maut di tempat kejadian manakala Nur Fatin Nazrah, 23, dan Chang Ah May, 78, mengalami cedera ringan.

Menurut Komander Operasi, Pegawai Bomba Kanan II Nordatul Badrol Abd. Rahman, pihaknya menerima panggilan kecemasan mengenai kem4langan melibatkan tiga kereta jenis Honda Accord, Perodua Myvi dan Proton Saga berhampiran simpang empat di Plaza Pelangi.

Katanya, sebuah jentera FRT dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Larkin dengan kekuatan keseluruhan seramai sembilan anggota telah dihantar ke tempat kejadian sejurus laporan kecemasan diterima.

Setiba di lokasi kejadian, pasukan keluaran operasi mendapati kereta jenis Honda Accord dipandu m4ngsa dalam keadaan terbalik dan m4ngsa tersepit di bahagian pemandu.

Tindakan operasi mengeluarkan m4ngsa tersepit menggunakan peralatan khasmenyelamat hanya mengambil masa dua minit.

M4ngsa disahkan men1nggal dunia di tempat kejadian setelah disahkan oleh petugas Kementerian Kesihatan Malaysia, katanya dalam satu kenyataan semalam.

Nordatul Badrol berkata, m4ngsa diserahkan kepada pihak polis dan m4ngsa cedera diserahkan kepada pihak ambulans untuk tindakan selanjutnya.

Semoga isteri arwah dan keluarga arwah tabah dengan apa yang berlaku akibat kecuaian orang lain memandu secara melulu arwah menjadi m4ngsa.

Jen4zah mangsa kemalangan di hadapan Plaza Pelangi, Mohd Rizal Buseri telah selamat dikebumikan petang semalam.

Salam takziah buat seluruh ahli keluarga semoga dicucuri rahmat ke atas rohnya dan ditempatkan dikalangan yg beriman serta dikasihiNya aamiin aamiin ya rabbal alamin. Al fatihah.