Papa mama rindu kamu, Wajah bby tenang seprti tidur saat diuruskn!

Shah Alam : Permergian mengejut anak kesayangan yang baru berusia 2 bulan menundang pilu buat pasangan suami isteri Al Amin dan Isterinya Salmila Nina.

Anak lelakinya yang berusia 2 bulan sedang tidur ketika terjaga ibunya cuba kejutkan arwah namun tiada reaksi dari babynya itu dalam suasana cepat dia dan suami cuba bagi bantuan pernafasan namun gagal.

Kisah sedih ini dimuat naik Mr Wan Official melalui laman facebook mereka, yang team mereka dipertanggungjawabkan untuk menguruskan jenazah anak syurga ini.

Pergi anak syurga berusia dua bulan meninggalkan kedua ibu bapanya, Kami baru sahaja menyempurnakan pengkebumian jenazah anak syurga yang diberi nama Muhammad Al-Annas Ashraf Bin Al-Amin berusia 2 bulan.

Anak syurga ini meninggal dunia kerana jangkitan kuman di jantungnya setelah dibawa oleh kedua ibu bapanya ke hospital Shah Alam, Sebelum disahkan meninggal dunia anak syurga ini di dapati tidak bernafas ketika sedang tidur.

Kejadian itu disedari oleh ibu bapa bayi tersebut ketika mereka terjaga dari tidur pada jam 04.00 pagi semalam, Si ibu cuba memberi bantuan pernafasan cpr kepada bayinya tetapi anak syurga itu tetap tidak memberi apa apa reaksi.

Lalu si bapa terus membawa anaknya itu ke hospital, Namun setelah tiba dihospital anak syurga itu telah disahkan meninggal dunia.

Keluarga anak syurga ini menetap di Sri Muda Shah Alam, Si ibu dan si bapa berasal dari Sandakan Sabah.

Kami mengetahui tentang info kematian anak syurga ini dari salah seorang rakan mereka, Kami hanya dapat urus jenazah tadi kerana anak syurga ini perlu menjalani proses bed4h siasat untuk mengetahui punca kem4tiannya.

Seperti yang dimaklumkan oleh pihak doktor punca kem4tian anak syurga ini disebabkan jangkitan kuman dijantungnya, Jen4zah telahpun selamat dikebumikan ditanah perkuburan islam Seksyen 21 Shah Alam.

Lihat wajah anak syurga dalam gambar pertama yang saya kongsikan, Waj4hnya ten4ng sepert1 t1dur.

Tenang lah wahai si kecil bermain ditaman syurga, Permergian mu ibarat berakhirnya satu kegembiraan buat ibu bapa mu.

Tetapi kesedihan hari ini akan digantikan dengan kegembiraan yang lebih lagi kepada kedua dua ibu bapa bila tiba masanya nanti, Ini kerana anak kecil itu yang akan menarik tangan ibu bapanya ke dalam pintu syurga kelak.

Salam takziah buat ibu bapa anak syurga ini, semoga mereka berdua tabah kehilangan anak bongsu ini yang dipinjam yang maha esa selama 2 bulan kepada mereka dari yg maha esa. Al fatihah. Credit Mr Wan Cai Official.