Pak Bakar sudah tiada, Tiada lagi watak antagonisnya!

Kuala Lumpur : Pak Bakar sudah tiada, Tiada lagi watak antagonisnya! Arwah seorang yang sangat berbakat segala lakonan dan wataknya banyak memberi kesan dihati penonton.

Setelah menderita akibat sakitnya Pak Bakar pergi jua dijemput ilahi petang tadi, sebelum ini ada tular yang dirinya meninggal dunia namun berita sebelum ini dinafikan anaknya Safinas Abu Bakar.

Namun petang ini Safinas dengan berat hatinya memaklumkan yang ayah kesayangan sudah tiada pergi dijemput ilahi petang ini.

pak-bakar-sudah-tiada-tiada-lagi-watak-antagonisnya

Harian metro melaporkan Pelakon veteran, Abu Bakar Juah, 72, meninggal dunia di kediamannya di Shah Alam jam 6.35 petang, hari ini akibat k4nser hati.

Berita itu disahkan anak ketiga Allahyarham, Safinas Abu Bakar, 32.

Allahyarham sebelum ini dilaporkan tenat selepas dibenar keluar dari Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) sejak lebih dua minggu lalu.

pak-bakar-sudah-tiada-tiada-lagi-watak-antagonisnya

Sebelum ini, pelakon filem Matinya Seorang Patriot dan Dukun itu disahkan menghidap k4nser usus pada 2016. Selepas menjalani 12 pusingan kimoterapi, doktor mengesahkan pelakon veteran itu bebas daripada k4nser.

Selepas disahkan bebas k4nser, bapa kepada empat cahaya mata itu mengamalkan cara hidup sihat dengan mengambil pemakanan berkhasiat dan bersenam.

Bagaimanapun, pada awal tahun ini, doktor mengesahkan penyakit k4nser kembali menyerang, malah lebih agresif hingga merebak ke h4ti.

pak-bakar-sudah-tiada-tiada-lagi-watak-antagonisnya

Abu Bakar yang juga bekas Pengarah Penjara Taiping itu meninggalkan balu, Rusidah Mohd Yassin dan empat anak.

Drama terakhir yang pernah dibintanginya ialah Mr Grey pada 2018.

Semoga Safinas dan seluruh keluarganya tabah kehilangan ayah tersayang semoga rohnya tenang disana. Al fatihah.

Tonton Video Di Bawah Ini Sampai Habis

Power la dik

Posted by Fingo on Isnin, 17 Februari 2020

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo