Nenek sudaah tiada syang, berita sediih buat ank2 Ak0 Mustapha (4gmbr)

Petaling Jaya : Sebak dan pilu apa yang berlaku anak anak kepada pelakon Ako Mustapha sudah kehilangan nenek mereka selepa nenek mereka disahkan men1nggal dunia akibat pendemik C0V1D19.

Dalam pada itu Pelakon Ako Mustapha memuat naik berita pilu itu melalui laman sosialnya memaklumkan ibu mentuanya, Hajah Santanina telah men1nggal dunia akibat j4ngkitan C0V1D19 di Hospital Kuala Lumpur (HKL) semalam.

Khabar duka tersebut dikongsi Ako atau nama sebenarnya Muhaizad Ahmad Mustapha, 48, menerusi satu muat naik dalam Facebooknya semalam.

Assalamualaikum semua, dukacita dimaklumkan bahawa ibu mentua saya, Hajah Santanina telah kembali ke rahmatullah di HKL akibat virus C0V1D19, tulisnya dalam entri tersebut.

Terdahulu, Ako pernah berkongsi mengenai keadaan kesihatan ibu mentuanya yang berada dalam keadaan kurang sihat sehingga dimasukkan ke hospital sekitar April tahun lalu.

Ako berkahwin dengan anak Allahyarham, Kartina Shuaib pada 17 Januari 2009 dan dikurniakan empat orang anak.

Semoga isteri Ako puan tina tabah kehilangan ibu tersayang difahamkan pagi ini jen4zah masih lagi di pusat forensik HKL menunggu proses seterusnya untuk disemadikan secara pesakit C0V1D diuruskan oleh pihak KKM. Al fatihah.