Murid drjh 6 antara 5 rentvng, mereka dtemui brpelukan dlm bilik air!

Klang : Sebak pilu apa yang berlaku awal pagi tadi yang mana 4 sekeluarga ditemui rentvng berpeluk4n dalam bilik air dalam kebak4ran awal pagi tadi.

Identiti kesemua m4ngsa yang rentvng termasuk empat sekeluarga dalam keb4karan di Lorong Mokhtar Kampung Delek Kanan di sini telah dikenal pasti pihak berkuasa.

Pengarah Bomba dan Penyelamat Selangor, Norazam Khamis berkata, mereka terdiri daripada Ubaidilah Ayob,48 yang merupakan warga Kemboja.

Katanya, empat sekeluarga pula adalah Fauzi Daut, 44, dan isterinya warga Kemboja, Sarimah Yusuf, 37, kakak Fauzi, Fauziah, 50, dan anak saudaranya, Mohd. Amirudin Ali, 12.

Empat daripada mereka ditemukan di dalam bilik air sementara kanak kanak tersebut dijumpai di luar bilik air.

Kita percaya mereka bersembunyi di bilik air dengan harapan lokasi itu boleh menyelamatkan mereka, katanya ketika ditemui di lokasi kejadian hari ini.

Jelas beliau, siasatan awal mendapati bilik air menjadi pilihan terakhir berikutan panik tidak dapat keluar daripada laluan pintu dapur rumah kerana telah terkunci.

Semoga roh mereka berlima dicucuri rahmat apa yang berlaku amat tr4gis dan menyedihkan yang maha esa lebih sayangkan mereka. Al fatihah.