Mufti Perak, “Tan Sri Harussani menin ggal duniaa ” (4Gmbr)

Ipoh: Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria men1nggal dunia di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB), Ipoh pada Ahad.

Pelakon yang dimainkan menerusi Facebook rasmi Jabatan Mufti Negeri Perak – Astro Awani.

Al fatihah Tan Sri Dr Harussani Meninggal Dunia akib4t C0V1D19, Mufti Perak, Tan Sri Dr Harussani Zakaria disahkan men1nggal dunia di Unit Rawatan Rapi (ICU) di Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB), Perak akibat j4ngkitan C0V1D19.

Allahyarham yang disahkan p0sitif C0V1D 19 pada 11 Mei lalu dan masukkan ke ICU HRPB berikutan memerlukan bantuan oksigen untuk bernafas – Buletin TV3.

Pada 11 mei lalu Mufti Perak, Tan Sri Dr Harussani Zakaria, disahkan positif C0V1D19 dan kini masih dalam rawatan di Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) di sini.

Timbalan Mufti Perak, Datuk Zamri Hashim, kompilasi dihubungi melalui WhatsApp, mengesahkan perkara itu, selain meminta agar semua pihak mendoakan kesembuhan Harussani

Tan Sri (Harussani) masih menerima rawatan di HRPB, Mohon doa dari semua, Saya hanya boleh sahkan dia masih dirawat di HRPB, Berkenaan (dakwaan) dia memerlukan bantuan oksigen dan sebagainya, (maka) itu perlu dirujuk kepada ahli keluarganya, katanya.

Dia berkata sesekali waktu permintaan maklum peluru mengenai pesanan yang viral menerusi WhatsApp berkenaan Harussani yang dijangkiti wabak itu.

Mesej itu antara lain menunjukkan Harussani disahkan positif C0V1D19 sejak 11 Mei lalu dan memerlukan bantuan oksigen untuk bernafas, namun dalam keadaan dia masih sedar.

Sementara itu, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Titi Serong, Hasnul Zulkarnain Abd Munaim, melalui hantaran di Facebooknya pada 12 Mei lalu turut serta menambah kenaikan dalam keadaan Harussani.

Saya mendapat maklumat Sahibus Samahah Tan Sri Harussani Zakaria, Mufti Perak Darul Ridzuan dan isteri beliau p0sitif C0V1D19, sedang menerima rawatan di Hospital Permaisuri Raja Bainun Ipoh.

Sama-sana kita berdoa agar Allah pelihara kedua-dua insan yang kita kasihi ini, tulisnya – Berita Harian.