Mudah dirimu pergi Cikgu, djemput ilaahi ajaal djalan!

Setiu : Mudah dirimu pergi Cikgu, djemput ilaahi ajaal djalan! Perjalanan seorang Guru untuk pulang ke tempatnya mengajar di Terengganu berakhir dengan tr4gedi.

Cikgu Amir Aizat m4ut selepas kereta dipandunya terbabas sebelum melanggar penghadang jalan di Kilometer 43 Jalan Kota Bharu-Kuala Terengganu, dekat Kampung Sungai Tong, Setiu.

Kejadian berlaku pada 6.30 pagi ketika mangsa dalam perjalanan dari Kota Bharu ke arah Kuala Terengganu.

mudah-dirimu-pergi-cikgu-djemput-ilaahi-ajaal-djalan

Ketua Polis Daerah Setiu Deputi Superintendan Afandi Husin berkata, akibat kejadian itu, mangsa, Mohamad Amir Aizat Zahari, 22, m4ut di tempat kejadian selepas mengalami kecederaan p4rah di kepala.

M4ngsa yang memandu bersendirian dipercayai gagal mengawal kenderaannya dan terbabas sebelum melanggar penghadang jalan di kawasan berkenaan.

Kejadian berlaku di kawasan selekoh dan ketika kejadian, keadaan jalan dipercayai licin berikutan baru lepas hujan, katanya.

mudah-dirimu-pergi-cikgu-djemput-ilaahi-ajaal-djalan

Katanya, mayat mangsa dihantar ke Hospital Setiu untuk bed4h siasat dan kes disiasat mengikut Sekyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Apa yang berlaku mengundang pilu arwah seorang insan yang sangat baik dan amat disenangi semua orang dia pergi dalam usia yang muda selepas hari raya Aidiladha.

Rata rata insan yang mengenali dirinya amat terkejut apa yang menimpa Cikgu Amir Aizat atau lebih mesra dengan panggilan Cikgu Ijak.

Al fatihah, sahabat dari UTHM, siapa yg mengenali amir aizat dia baru shj meningglkan kita semua, smoga arwah dtmptkan dikalangan org2 yg beriman, Aamiin-Ndok Lala

mudah-dirimu-pergi-cikgu-djemput-ilaahi-ajaal-djalan

انا لله وانا اليه راجعون..
اللهم اغفر له وارحمه و عافه و اعفعنه..

Sesungguhnya kami milik Allah dan kepada-Nya kami akan kembali.

Ya Allah Ampunilah dia, kasihanilah dia, selamatkanlah dia & maafkanlah dia.

Semoga dipermudahkan urusan terakhir arwah.

Mengikut info rakan gurunya Cikgu Badsam Musa jen4zah arwah telah selamat di kebumikan di kg Padang Murah Melor Kelantan.

Segala urusan selesai pengebumian pada pukul 11.49 pagi semalam, semoga rohnya dicucuri rahmat dan keluarganya tabah, dikhabarkan Ciku Ijak meninggalkan seorang isteri.

Mengikut Cikgu Badsam lagi keluarga arwah mengucapkan ribuan Terima Kasih kepada semua yg mendoakan arwah Amir Aizat. Al fatihah.

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo