Mohamed Zaini dijmput ajaal lepas smbut ulgtahun klahiran!

Petaling Jaya : Jika sudah ajal sesaat pun tidak akan dapat lari ini lah yang terjadi kepada Anggota Skuad Keadilan W.Persekutuan dan AMK Cabang Seputih apabila dia dijemput il4hi kem4langan awal pagi semalam.

Pemandu m4ut, manakala lapan pekerja pembersihan cedera dalam kemalangan di Bandar Utama Damansara berhampiran sebuah pusat beli-belah di sini, pagi ini.

M4ngsa, Mohamed Zaini Zakaria, 32, yang baru menyambut ulang tahun kelahirannya semalam disahkan men1nggal dun1a di lokasi.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor, Norazam Khamis berkata, pihaknya menerima panggilan kejadian jam 5.54 pagi.

Mohamed Zaini Zakaria merupakan Anggota Skuad Keadilan W.Persekutuan dan AMK Cabang Seputih.

Menurutnya, kem4langan membabitkan sebuah Honda Accord dipandu m4ngsa melanggar bahagian belakang lori yang dipandu seorang lelaki dengan lapan pekerja kontrak sedang melakukan kerja pembersihan jalan raya.

Akibat rempuhan itu, pemandu kereta tersepit dan anggota berjaya dikeluarkan anggota bomba sebelum disahkan men1nggal dun1a oleh pegawai perubatan yang berada di lokasi.

Lapan pekerja pembersihan berusia antara 20an hingga 40an cedera ringan dikejarkan ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) menggunakan lima ambulans Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM),katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata, kes diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut, Mohon doa yang baik baik untuk arwah moga rohnya tenang disana kemalangan yang berlaku hanyalah as sebab permergiannya mengundang pilu insan yang mengenali diri arwah dan keluarga. Al fatihah.