Mninggal lepaas kmurungan, ” Kucing ksayangan dtangkap pnguatkuasa” (5Gmbr)

Seberang Perai : Sebak luahan seorang anak permergian ibu tersayang akibat kesedihan setelah kehilangan kucing tersayang akibat ditangkap oleh pihak berkuasa kerana ada report dari pihak kejiranan.

Azliya melalui laman facebooknya menulis pada 19hb May 21 Pegawai penguatkuasa datang rumah mama, Katanya terima report dari kejiranan taman penaga berkenaan kucing yg berkeliaran, Tp pegawai penguatkuasa tu terus datang kerumah mamaπŸ€”πŸ€”.

Jumpa dgn mama Dan dtg nk ambil kucing peliharaan mama, Kucing dipilih utk diambil itu adalah seekor kucing betina yg sedang sarat meng4ndung.

Puas mama merayu utk tidak mengambil kucing berkenaan, Kebetulan kakak yg sulung sampai Dan bertanya apa yg berlaku, Demi menjaga perasaan mama si kakak ni pun turut merayu supaya Tak di ambil kucing tu.

Dik kerana kesihatan mama, Mama akan kemurungan sekiranya kucingnya hilang atau m4ti, Puas kami ank2 ambil Masa utk tenangkan mama.

Dah bg Tau pada peguatkuasa, berkenaan tlg lah jgn ambil, ini melibatkan kesihatan mama, tp peg berkenaan tidak mengendahkan rayuan kami.

Mama Tak blh hidup tanpa kucing, Mama terus menangis, Menangis, Menangis, Selepas peg, Berkenaan tu pergi dgn mengambil kucing yg digelarnya ibu.

Bawa sampai ke mlm Tak Henti mama menangis, Pujuk anknya yg ke 5, akhmal sama jiwa dgnnya pencinta kucing, katanya klu mama DH Tak Ada buang semua kucing ni.

Senang lepas tu Tak akan Ada report dari jiran Dan peg penguatkuasa pun Tak akan Mai lagi, 20hb, pagi Mama teruskan dgn tugas harianya berjln di kejiranan rumah utk mencari najis kucing Dan mencedok Dan masukan kedlm plastik utk di buang.

Walaupun bkn Dr kucing peliharaanya, Takut Akan ketidaksenganan jiran berkenaan najis kucing, Selesai bersihkan sangkar kucing Dan beri mkn Dan minum.

Mama masih dlm keadaan sedih, Sedang rehat tetiba mama telah diserang serangan j4ntung, Jatuh tasbih di tangan mama, Memyebabkan cucu2nya sedar Akan sesuatu telah berlaku.

Cepat2 panggil ayah, tp memandangkan ayah yg uzur Dan ayah sukar utk bergerak😭😭😭😭 Allahuakbar.

Mama pergi tinggalkan kami, Kami Tak sempat, Tak dpt melakukan apa2, mama tinggalkan ayah yg uzur utk kami uruskan, Hebat sungguh jiwa pencinta kucing, Dari kecik arwah mama setiasa bersama dgn kucing.

Kucing sentiasa Ada hinggakan dlm poket seluarnya, subahanallah,
Kesedihannya kerana kucing bawa kem4ti, Mama, Permergian dan perjalanan yg amat indah.

Mudah, Allah tunaikan apa yg mama hajat, 3 ank perempuan mandikan mama, 4 ank lelaki yg membawa Dan menyambut di Liang lahad.

Anak lelaki yg membaca tahlil sendiri utk mama, Alhamdulillah, Kami Akan menyambung apa yg mama tinggalkan utk kami jaga.

Mama, berehatlah mama disana, Di dunia ini mama Tak sempat Ada Masa utk berehat, Tenanglah mama disana, Bersemadilah dgn Aman, moga mama ditempatkan bersama2 dgn org2 yg beriman,
Alfatihah, Aminnn rindu tiada penghujung, Mama.😘😘😘😘. Al fatihah. Credit fb Azliya Alia.