Mlnat Ducati hlgga akhlr hayatt, Ajaal trcmpk rmpuh Yamaha pintas jln!

Bentong : Arw4h amat meminati motosikal kuasa tinggi terutama jenis Ducati Panigale yang dia milikinya sekarang namun sepanjang menunggang motosikal kuasa tinggi tersebut dia tidak pernah mengabaikan aspek keselamatan seperti memakai sut dan beraksi dilitar.

Namun semalam sudah ajaal bila Ducati Panigale yangg ditunggang dilaluan lurus merempuh sebuah motosikal yang ditunggang seorang lelaki warga asing yang menggunakan laluan pintas pembahagi lebuhraya yang tiba tiba masuk kelaluannya menyebabkan Ducatinya gagal mengelak lalu merempvh motosikal terbabit menyebabkan penunggangnya meninggal dunia ditempat kejadian.

Kosmo Online melaporkan dua penunggang motosikal m4ut selepas sebuah motosikal berkuasa tinggi jenis Ducati Panigale merempvh motosikal jenis Yamaha 110 ketika motosikal Yamaha 11o terbabit melintas pembahagi lebuhraya untuk keseberang jalan dilaluan Ducati dalam kejadian di Kilometer 77.2 Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak di sini,semalam.

M4ngsa yang m4ut ialah penunggang motosikal Ducati Panigale, Kamaruddin Alias,41, yang berasal dari Terengganu dan penunggang motosikal jenis Yamaha 110, Bernadus Maran,53, yang tinggal di Karak dalam perjalanan ke kebunnya diseberang lebuhraya.

Ketua Polis daerah, Superintendan Yusof Unis berkata, kejadian kira-kira pukul 12.55 tengahari itu berlaku ketika penunggang motosikal Ducati Panigale dalam perjalanan dari Terengganu menuju ke Bentong.

Apabila sampai di tempat kejadian dipercayai sebuah motosikal jenis Yamaha 110 yang ditunggang seorang lelaki warganegara Indonesia yang berada di hadapan telah mengubah laluan ke kanan menyebabkan penunggang motosikal jenis Ducati tidak sempat mengelak lalu langgar bahagian sisi kanan.

Akibat kem4langan tersebut menyebabkan penunggang motosikal jenis Yamaha meninggal dunia di tempat kejadian manakala penunggang motosikal jenis Ducati meninggal dunia di Klinik Kesihatan Karak,katanya di sini, hari ini.

Menurutnya kes itu di siasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, semoga isteri arw4h tabah dengan apa yang berlaku kepada arw4h suaminya, yang maha esa lebih sayangkan arwah  dia amat meminati motosikal kuasa tinggi tidak disangka aj4lnya bersama motosikal kesayangannya Ducati Panigale. Al fatihah.