Minat kita sama RXZ, Cepat Abi pergi tinggalkn syg dn anak anak!

Kota Tinggi : Perjalanan pulang seorang suami atau ayah dengan menaiki motosikal kesayangan RXZ untuk bertemu isteri dan anak pada hujung minggu berakhir dengan tragedi apabila RXZ yang dinaikinya terlibat kemalangan.

Sinar Harian melaporkan seorang pekerja ladang m4ut selepas motosikal ditunggangnya terlibat kem4langan dengan dua buah kenderaan di Kilometer 32.9 Jalan Sungai Rengit-Kota Tinggi di sini semalam.

Dalam kejadian pada jam 1 tengah hari itu, m4ngsa, Mohd Amrizan Abdullah, 41, yang menunggang motosikal jenis Yamaha RXZ terbabit kemalangan dengan sebuah kenderaan pacuan empat roda jenis Toyota Fortuner dan sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Toyota Estima di hadapan sebuah restoran.

Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Superitendan Hussin Zamora berkata, mangsa yang bekerja di Ladang Siang, Bandar Penawar dalam perjalanan pulang dari tempat kerja ke rumahnya di Kluang.

Semasa kejadian m4ngsa sedang berada di laluan menghala Kota Tinggi dan sebuah Toyota Fortuner tiba-tiba membelok masuk ke kawasan parkir di restoran tersebut.

Semasa membelok, Toyota Fortuner berkenaan melanggar bahagian kiri motosikal mangsa sebelum terseret. Motosikal m4ngsa kemudian mel4nggar Toyota Estima yang berada dalam kawasan parkir berkenaan, katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Menurutnya, akibat pelanggaran tersebut m4ngsa mengalami kecederaan p4rah dan dibawa ke Hospital Kota Tinggi untuk rawatan lanjut.

M4ngsa men1nggal dunia semasa menerima rawatan di wad kecemasan hospital berkenaan sementara pemandu lain tidak mengalami sebarang kecederaan.

Kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1957 dan siasatan lanjut masih dijalankan bagi mengetahui punca kejadian sebenar, katanya.

Semoga Hafiza tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan suaminya tiada lagi teman yang punyai minat sama RXZ dan minta sama memancing udang ditemani anak anak.Al fatihah.