Mamaa sudah tiaada sayang, “Mereka baru sambut ulangtahun prkahwinan ” (5Gmbr)

Hulu Terengganu : Permergi4n mengejut ibu kepada 4 cahaya mata ini mengundang pilu keluarga dan insan insan yang mengenali arw4h terutama kakitangan Politeknik Hulu Terengganu tempat arw4h bertugas.

Tidak disangka arwah djemput il4hi diperjalanan pulang dari tempat kerjany, baru 18 march lalu dia baru menyambut ulang tahun perkahwinan dan menyambut hari lahir putri bongsunya bersama suami tersayang Mohd Rizuan.

Seorang pembantu tadbir Politeknik Hulu Terengganu (PHT) m4ut setelah kereta Perodua Viva yang dip4ndunya bertembung dengan kereta Proton Persona dinaiki pasangan suami isteri warga em4s di Kilometer 15, Jalan Gaung-Kuala Ping Teris berhampiran Dewan Sivik Tengkawang di sini hari ini.

Dalam kejadian kira-kira 5.15 petang itu, m4ngsa, Siti Baizura Mat Hussin, 34, m4ut di lokasi kejadian akibat kecederaan p4rah di bahagian kep4la dan beberapa bahagian badan manakala Ab. Khalil Mat Nor, 66, dan Hasnah Abdullah,65, pula cuma ceder4 ringan.

Ketua Polis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd. Adli Mat Daud berkata, sewaktu kejadian, Siti Baizura dikatakan dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Jalan Pusara, Kuala Berang di sini.

Ab Khalil dan isteri pula sedang menuju ke arah Sungai Tong, Setiu dari rumah mereka di Felda Jerangau Barat, Ajil di sini.

Sebaik tiba di lokasi kejadian, kereta Perodua Viva dipandu Siti Baizura dikatakan tiba-tiba hilang kawalan sewaktu melalui kawasan berselekoh sebelum terb4bas memasuki laluan bertentangan, katanya di sini semalam.

Tambah beliau, impak daripada kem4langan itu menyebabkan kedua-dua kereta remuk teruk.

M4yat Siti Baizura yang juga ibu kepada empat anak telah dihantar ke Unit F0rensik Hospital Hulu Terengganu di sini untuk dibed4h siasat.

Ab Khalil dan Hasnah yang ceder4 ringan pula dihantar ke unit kecemasan hospital sama untuk menerima rawatan, katanya.

Semoga suami arwah En Rizuan Zakaria tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan arwah isterinya.Al fatihah.