Makk mnyusul tmani Suraaya, “5bln brlalu kisaah sdih kluarga ini” (5Gmbr)

Kuala Terengganu : Kis4h sedih terus menyelubungi keluarga Siti Nur Surya Ismail, pelajar yang dibvnuh kej4m oleh rakannya di Kampung Lubok Batu, Telemong, Hulu Terengganu pada November tahun lalu, apabila ibunya pula men1nggal dunia akibat k4nser.

Zaini Musa, 56, yang menghidap k4nser 0tak, dilapor menghembuskan nafas terakhir ketika dimandikan anaknya, Siti Nurliyana Syuhada, 16, dan abangnya di kediaman datuk mereka di Kampung Beladau Kepong di sini, kira-kira jam 2.30 petang Jumaat lalu.

Suaminya, Ismail Muda, 59, berada di Jerantut, Pahang atas urusan kerja ketika Zaini menghembuskan n4fas ter4khir.

Saya bergegas pulang sebaik anak menghubungi dan memberitahu isteri saya sudah tiada.

Segala urusan pengebumi4n berjalan lancar dan selesai selepas Isyak,katanya ketika ditemui di rumah bapanya, hari ini.

Jen4zah isterinya dikebumikan berhampiran kvbur Siti Nur Surya di Tanah Perkvburan Islam Kampung Beladau Selat, kira-kira 300 meter dari rumahnya.

Ismail berkata, kesihatan Zaini semakin merosot sejak kem4tian Siti Nur Surya.

Saya pastikan isteri tidak tinggal sendirian kerana bimbangkan kesih4tannya.

Cuma pada hari pemergiannya, saya terpaksa ke Jerantut kerana menguruskan hal kerja,katanya.

Ismail berkata, mereka sekeluarga belum pernah pulang ke kediaman di Kampung Lubok Batu, Telemong, Hulu Terengganu sejak tragedi pelajar berusia 19 tahun itu mati dibvnuh.

Walaupun lebih lima bulan berlalu, katanya, apa yang berlaku masih segar dalam ingatan dan mereka belum bersedia pulang ke rumah.

Saya akan terus tinggal di sini untuk menjaga bapa yang sudah uzur dan anak bongsu saya, Siti Nurliyana Syuhada juga sudah berpindah ke sekolah baharu yang dekat dengan kawasan rumah, katanya.Al fatihah.