Maafkn Ummi syg, ” Abg rehat tau, Ummi syg abg kita jumpa disana yer ” (5Gmbr)

Bentong : Perjalanan ibu dan anak sulungnya menunggang motosikal berakhir dengan tr4gedi apabila mereka terlibat kem4langan dan salah seorang dari mereka men1nggal dunia.

Kosmo melaporkan seorang kanak kanak m4ut dalam keadaan menger1kan apabila dig1lis sebuah treler membawa muatan kayu balak di Kilometer 1 Jalan Bentong Karak di sini hari ini.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Pahang Superintendan Kamarulzaman Jusoh berkata, kejadian kira-kira pukul 1.30 tengah hari itu berlaku ketika m4ngsa, Muhamad Afiq Nazmi Abdullah,10, sedang membonceng motosikal yang ditunggang ibunya Puan Ayu Norazli dari bandar Bentung ke Benus di sini.

Apabila sampai di tempat kejadian motosikal berkenaan hilang kawalan lalu terl4nggar belakang sebuah kereta jenis Toyota Alphard menyebabkan penunggang dan pembonceng motosikal terc4mpak ke lorong kiri.

Dalam masa yang sama datang sebuah treler dari arah belakang tidak sempat membrek lalu terl4nggar pembonceng motosikal,katanya di sini hari ini.

Katanya, akibat kejadian menyebabkan pembonceng motosikal men1nggal dunia di tempat kejadian manakala penunggang motosikal luk4 di bahagian tangan dan kaki.

Menurutnya, m4ngsa yang m4ut dibawa ke Hospital Bentong untuk bed4h siasat dan m4ngsa yang ceder4 dirawat di hospital sama.

Sementara itu katanya, kes itu disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan siasatan giat dilakukan.

Katanya berdasarkan siasatan awal mendapati lokasi kejadian adalah jalan lurus dua lorong sehala dan semasa kejadian cuaca adalah baik.

Semoga Puan Ayu tabah berat dugaan nya dibulan mulia ramdhan dengan syawal yang bakal menjelma rehatlah anak syurga adik Afiq yang terlalu sayang umi dan abahnya. Al fatihah.