Maafkn ibuu trpaksa rahsiakn, ” Plajar SPM tak dpat kucupp jnazah ayaah” (4Gmbr)

Petaling Jaya : Mama tak beritahu sebab nak ambil peperiksaan, mama terp4ksa,Demikian kata-kata seorang ibu ketika memaklumkan berita kem4tian ayah kepada anak lelakinya yang juga merupakan seorang calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Menerusi video berdurasi 17 saat yang tular di laman Facebook sejak petang tadi, ibu terbabit terpaksa memaklumkan berita kem4tian itu terhadap anaknya yang sedang menduduki SPM.

Difahamkan, ibu terbabit berjumpa anaknya di asrama selepas tamat SPM bagi memaklumkan perkara itu hingga mencetuskan perasaan sedih dalam kalangan netizen.

Pun begitu, perkongsian video terbabit di laman media sosial mendapat reaksi pelbagai dalam kalangan netizen apabila ada yang tidak bersetuju dengan tindakan itu.

Menurut seorang netizen, Muhammad Nazmie Sudin, calon SPM itu sepatutnya diberikan peluang untuk menatap jen4zah ayahnya buat kali terakhir.

Maaf,adik ni patut dapat peluang tatap dan cium jen4zah ayah dia buat kali terakhir kerana kita tak tahu berapa lama nak tunggu untuk berjumpa semula.

Hal dunia boleh diulangi kalau dizinkan umur lagi oleh Allah,tulisnya.

Sementara itu, Renushree Revina mendoakan agar calon SPM itu mendapat keputusan terbaik dalam peperiksaan.

Kita tak tahu asbab ibunya merahsiakan kem4tian suaminya daripada prngetahuan anaknya, semoga segalanya baik sahaja untuk puan dengan adik ini selepas ini, ujarnya.

Semoga Nazmie tabah dan dapat maafkan ibunya ada sebab ibunya berbuat demikian kerana tak mahu peperiksaannya terganggu moga Nazmie berjaya dalam keputusan SPM nanti.Al fatihah.