Maafkn ibuu syg, ” Ya Allah permudakanlah moga 2 bradik dtemui ” (5Gmbr)

Rompin : Mal4ng tidak berbau bagi buat seorang ibu dan dua anak yang berasal dari kampung rekoh keratong pahang ini

Anaknya yang berumur 3 dan 7 tahun yang membonceng motosikal ibu terj4tuh dari jambatan gantung Kg Rekoh semasa pulang dari sekolah jam 12 tengahari semalam sampai saat ini masih belum ditemui .

Ibunya terselamat dalam kejadian sadis itu apabila ters4ngkut dijaring pagar jambatan, Nasib kedua beradik itu masih belum dapat diketahui sehingga kini.

Keadaan jambatan g4ntung yang agak uzur mengundang tr4gedi apabila dua beradik dikhuatiri lem4s selepas terj4tuh daripada jambatan berkenaan ke dalam sungai Kampung Rekoh di sini, hari ini.

Dua beradik iaitu Putri Rama Dhania Azahra Masari,3, dan kakaknya Dhenis Maulida Putri,7, dikatakan terpel4nting ke dalam sungai selepas motosikal ditunggang ibu mereka tumb4ng akibat hilang keseimbangan.

Difahamkan jambatan g4ntung yang menjadi antara laluan ke sekolah itu sudah lama tidak diselenggara dan mengalami kerosakan pada penghadang kiri kanan jambatan.

Ketua Balai Polis Rompin, Asisten Superintendan Mohd. Isa Bidin berkata, kejadian kira-kira pukul 11.15 pagi itu berlaku ketika kedua-dua mangsa dalam perjalanan dari Sekolah Kebangsaan Keratong 1 ke rumah mereka di Ladang Peetih di sini.

Apabila sampai ke tempat kejadian motosikal berkenaan hilang keseimbangan dan tumbang di atas jambatan dan pada masa sama kedua-dua mangsa terj4tuh ke dalam sungai,katanya di sini, hari ini.

Menurutnya operasi mencari dan menyelamat m4ngsa dimulakan pada pukul 12 tengah hari melibatkan polis, bomba dan Angkatan Pertahanan Awam.

Katanya, mangsa gagal ditemukan selepas operasi dihentikan pada pukul 6 petang dan akan disambung semula esok.