Maafkn ayh syg gagaal selamatkn mu, adk aina lemass dpn mata kluarga (5gmbr)

Kota Bharu : Seorang kanak-kanak perempuan ditemui lem4s ketika sedang mandi bersama ahli keluarganya di Sungai Pendek dekat Kampung Pengkalan Panchor di sini petang tadi.

M4ngsa, Aina Maisarah Hashim, 12, ditemui orang awam kira-kira empat meter di bahagian dasar sungai sekitar pukul 7.25 petang.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Tunjong, Zainal Fitri Husain berkata, pihaknya menerima panggilan kecem4san kira-kira pukul 7.20 petang sebelum bergegas ke tempat kejadian untuk operasi mencari dan menyel4mat.

Enam anggota bergegas ke lokasi dan sebaik tiba pada jam 7.30 malam, pihaknya mendapati m4ngsa sudah ditemui penduduk kampung.

Pemancing yang menyelam mencari m4ngsa menemui m4yatnya di dasar sungai sedalam hampir empat meter.

Anggota kami cuba melakukan bantuan kecemasan resusitasi kardiopulmonari (CPR) namun m4ngsa disahkan men1nggal dunia dan diserahkan kepada polis,katanya ketika dihubungi hari ini.

Siasatan mendapati, m4ngsa dipercayai mandi di sungai itu bersama ayah dan adik-beradiknya yang lain sebelum lemas di kawasan itu, ujarnya ketika dihubungi.

Ujar beliau, bapa kanak-kanak itu turut meminta bantuan orang awam yang terus terjun ke dalam sungai untuk menyelamatkan m4ngsa.

Semoga keluarga ini tabah yang maha esa lebih sayangkan anak syurga ini yang berlaku hanya lah asabab moga rohnya tenang disana bersama insan insan yang diredhai yang maha esa. Al fatihah.