Maafkn ayh dn 1bu syg x dapt jga kamu, sbongsu mninggal drumah pngasuh (4Gmbr)

Georgetown : Sebak dan pilu ketika ayah dan ibu sedang berkerja mereka dikejutkan dengan anak bongsu mereka yang berusia dua tahun meninggal dunia dirumah pengasuh selepas lem4s dalam besen dirumah terbabit.

Akhbar BH melaporkan Seorang kanak-kanak perempuan berusia dua tahun ditemui lem4s dalam besen di rumah pengasuhnya di Batu Maung di sini, hari ini.

M4ngsa, Sophia Fatehah Wan Farhan Danial, yang juga anak bongsu daripada dua beradik dikatakan dijaga pengasuhnya ketika ibu bapanya bekerja di sebuah kilang di Bayan Lepas.

Nenek m4ngsa yang mahu dikenali sebagai Wan berkata, berita kem4tian cucunya itu diketahui selepas bapa kanak-kanak itu menghubunginya jam 9.36 pagi tadi.

Saya bergegas dari Taiping ke sini selepas anak lelaki (bapa m4ngsa) memaklumkan kejadian itu, Jen4zah cucu saya dibawa ke Hospital Pulau Pinang (HPP) untuk bed4h siasat.

Sebenarnya, cucu saya sudah lama dijaga pengasuh terbabit dan berita ini sangat mengejutkan kami sekeluarga, katanya ketika ditemui di Jabatan Forensik HPP, hari ini.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintendan AA Anbalagan mengesahkan kejadian berkenaan.

Dalam pada ibu bapa arwh meluahkan rasa pilu mereka permerg1an anak bongsu tersayang.

Bismillahirahmanirahim, Mohon sedekahkan al-Fatihah kepada anak kami Sophia Fatehah binti Wan Farhan Danial yang telah menghadap Illahi pada 3 Mac 2021 sebentar tadi.

Adik, nanti kita jumpa lagi ye kat pintu syurga, sebak luahan Wan Farhan Danial dan isterinyta Fatahiyah, semoga mereka kuat dan tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan anak syurga mereka. Al fatihah.Credit BH.