Maafkn abg syg, isteri mngandung mninggal ank cdera (6gmbr)

Sitiawan : Hancur luluh hari seorang suami apa bila kereta yang dipandu hilang kawalan akibat mengantuk menyebabkan isteriny yang sedang meng4ndung men1nggal dunia manakala anak lelakinya ceder4.

Akhbar melaporkan seorang wanita m4ut manakala lima ceder4 selepas kereta dinaiki mereka terbabas di Kilometer 21 Jalan Sitiawan Kayan, di sini, petang semalam.

Kem4langan dipercayai berlaku pada 3.30 petang sebelum m4ngsa, Noratikah Syakira Azman, 22, menghembuskan n4fas terakhir di wad kecemasan Hospital Seri Manjung (HSM) pada 9.17 malam tadi.

Turut ceder4 dalam kemal4ngan itu, suaminya, 29, dan anak lelaki mereka, 4, serta ibunya, 51, adik perempuan, 13, dan anak saudara lelaki, 10.

Ketua Polis Daerah Manjung, Asisten Komisioner Nor Omar Sappi berkata, siasatan awal mendapati suami m4ngsa yang memandu kereta Proton Saga itu disyaki mengantuk.

Katanya, kereta dipandu lelaki berusia 29 tahun itu dipercayai hilang kawalan dan terbabas ke kanan lalu mel4nggar pembahagi jalan.

Pemandu kereta yang berkerja sebagai nelayan luka di muka dan kaki, manakala penumpang belakang iaitu ibu mentuanya, anak saudara dan adik ipar masing-masing cedera dan luka di muka, kaki dan kep4la.

Dua penumpang hadapan iaitu anak lelaki pemandu mengalami pendarahan dalam kepala, manakala wanita ceder4 di d4da dan men1nggal dunia di wad kecemasan HSM, katanya.

Nor Omar berkata, m4yat m4ngsa dihantar ke Jabatan F0rensik HSM bagi proses bedah siasat dan semua m4ngsa ceder4 dihantar ke hospital sama untuk rawatan lanjut.

Beliau berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Semoga suami ini tabah permergian isteri tercinta dan anak dalam kadungan isterinya yang maha esa lebih sayangkan mereka. Al fatihah.