Maafkn abg syg,” Hanya 7 bln mereka hiduup bersama” (4Gmbr)

Permaisuri : Mereka dipuncak bahagia namun didugan sedemikian rupa bila salah seorang pergi buat selamanya dijemput ilahi bila kereta yang dinaiki mereka terlibat kemalangan.

HM melaporkan seorang Ibu h4mil tujuh bulan m4ut selepas kenderaan dinaikinya mel4nggar pokok di Kampung Bari Kecil, jam 2.50 pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Setiu, Deputi Superintendan Afandi Hussin berkata, Nurul Surianie Zahazani, 25, bersama suaminya, Muhammad Shafiq Shahrizan Mazlan, 25, yang mem4ndu Proton Wira dalam perjalanan pulang dari Kuala Terengganu ke Kampung Mangkok, Penarik, Setiu.

Siasatan awal mendapati kem4langan dipercayai berlaku apabila pemandu hilang k4walan dan terb4bas sebelum mel4nggar pokok.

Kaunter aduan trafik Setiu menerima panggilan jam 2.50 pagi memaklumkan kejadian m4ut itu berlaku di Kilometer (KM) 55 Jalan Kuala Terengganu ke Kota Bharu di Kampung Bari Kecil.

Pemandu dan penumpang dibawa ke Hospital Setiu untuk rawatan lanjut. Pada jam 4.10 pagi, Hospital Setiu memaklumkan penumpang men1nggal dunia dan pem4ndu yang mengalami keceder4an di kepala dihantar ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) untuk rawatan lanjut, katanya ketika dihubungi hari ini.

Afandi berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ).

Sementara itu, rakan Allahyarham yang enggan namanya disiarkan berkata, Nurul Surianie sempat memuat naik status di WhatsApp meluahkan rasa gembira dapat bersiar-siar di Kuala Terengganu dari pagi hingga malam walaupun sarat meng4ndung anak sulung.

Arw4h berkahwin pada Ogos tahun lalu dan dia seorang sahabat yang baik, cepat mesra dengan sesiapa saja.

Dia menjalankan perniagaan dalam talian secara sambilan, juga seorang yang tidak pernah berpvtus asa, katanya.

Semoga suami arw4h tabah yang maha esa lebih sayangkan arwah istrinya dan anak dalam k4ndungan semoga rohnya dicucui rahmat Aamin. Al fatihah.