Maafkn abg syg, Ajaal istri otw ke Johor pulang ziarah kematiaan diBesut!

Chukai : Perjalanan pulang satu keluarga ke Johor dari Besut Terengganu selepas menziarah kem4tian keluarga mereka disana berakhir dengan tr4gedi apabila salah seorang dari mereka men1nggal dun1a bila Toyata Innova yang dinaiki mereka terlibat kemalangan.

Harian metro melaporkan seorang wanita m4ut manakala empat anaknya p4rah selepas kenderaan pelbagai guna (MPV) dinaiki terbabas dan terbalik di Kilometer 316. 8 Lebuhraya Pantai Timur 2 (LPT2), dekat susur keluar Plaza Tol Kijal, di sini, hari ini.

Dalam kejadian 2.30 petang itu, Nik Maznah NikMat, 49, dari Kampung Melayu Majidi, Johor men1nggal dun1a di tempat kejadian selepas tersep1t di tempat duduk penumpang hadapan.

Manakala, anaknya yang parah ialah Nik Muhammad Nazrul Aieman Mat Nafi, 21; Muhammad Aliff Irfan, 14; Nik Anis Nadiera, 17; dan Muhammad Aizat Lukman, 9.

Difahamkan, Muhammad Aizat, Muhammad Aliff dan Nik Anis Nadiera tercampak keluar daripada kenderaan selepas MPV jenis Toyota Innova itu terbabas dan terbalik beberapa kali sebelum mel4nggar pembahagi jalan.

Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintendan Hanyan Ramlan ketika dihubungi mengesahkan kejadian dan memaklumkan pasukan tujuh anggota Balai Bomba dan Penyelamat Kerteh dipanggil untuk membantu mengeluarkan m4ngsa yang tersepit.

Menurutnya, kem4langan dipercayai berlaku ketika enam sekeluarga itu dalam perjalanan pulang ke Johor selepas menziarahi saudara mereka yang men1nggal dunia di Besut.

Kenderaan dipandu suami m4ngsa, Mat Nafi Bakar, 51, yang cedera di tangan.

Semua m4ngsa dihantar ke Hospital Kemaman untuk rawatan. M4yat m4ngsa juga dihantar ke hospital sama untuk dibed4h siasat, katanya yang memberitahu ketika kejadian jalan raya basah susulan hujan.

Menurutnya, kes itu disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Apa yang berlaku sungguh memilukan tidak disangka oleh suami ajaal isterinya selepas pulang menziarah kem4tian keluarga mereka akibat kereta yg dipandunya hilang kawalan akibat jalan basah, moga dirinya dan 4 lagi anaknya segera sembuh. Al fatihah.