M4afkn 1bu Ary4n sekejap sahaja 1bu kekedai ini terjadi!

Kuala Terengganu : H4ncur luluh hati seorang ibu sebaik pulang dari kedai anak lelakinya ditemui m4ut dibawah flat tempat tinggal mereka.

Harian metro melaporlan Kanak kanak lelaki berusia enam tahun ditemukan m4ut dipercayai terj4tuh dari tingkat 15 Flat Ladang Gemilang Satu di sini, petang hari ini.

Kejadian itu dikatakan berlaku pada 4 petang ketika kanak-kanak berkenaan, Mohamad Aryan Defa Danish Mohd Azizul yang bersendirian di rumahnya tergel1ncir ketika berada di tepi tingkap ruang tamu.

Difahamkan, ibu m4ngsa keluar ke kedai berhampiran, manakala m4ngsa ketika itu dikatakan sedang tidur.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Terengganu Asisten komisioner Mohd Marzukhi Mohd Mokhtar ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu.

Menurutnya, m4yat kanak-kanak itu dihantar ke Jabatan Forensik Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) untuk bed4h s1asat.

Kita masih menjalankan sias4tan bagaimana kejadian itu berlaku, katanya.

Menurut saksi kejadian, Siti Mafatehah Alias, 29, ketika kejadian dia sedang tidur di rumahnya di tingkat empat sebelum terkejut selepas terdengar bunyi benda j4tuh.

Pada mulanya saya ingat sampah yang j4tuh, namun selepas diberitahu oleh anak ada budak j4tuh, saya kemudian melihat ke bawah dan terkejut kerana saya kenal kanak-kanak itu, katanya ketika ditemui di tempat kejadian.

Semoga ibub arwah tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan adik Aryan semoga rohnya tenang disana.Al fatihah.